Nebahat Albayrak bezoekt Den Haag en Leidschendam

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 22 mei 2010 11:00
plaats Den Haag en Leidschendam
locatie Zie bericht Toon locatie
aanwezigen N. (Nebahat) Albayrak i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Nebahat Albayrak i gaat zaterdag campagne voeren in de wijk Transvaal en omgeving in Den Haag en vervolgens in Leidschendam

Samen met de PvdA i afdeling Den Haag gaat Nebahat Albayrak vanaf 11.00 uur in gesprek met kiezers en winkeliers (start bij restaurant Kale, Schalk Burgerstraat 40). Ook bezoekt ze koffiehuizen aan de Paul Krugerlaan. Van 12.15 tot 12.45 uur vindt een korte lunch met een aantal mensen plaats in restaurant Kale. Van 12.45 tot 13.30 uur staat er een ontmoeting gepland met (migranten)ondernemers.

Vervolgens gaat Nebahat Albayrak samen met de afdeling Leidschendam campagne voeren. Vanaf 13.45 uur gaan zij folders en rozen uitdelen in het regionale winkelcentrum in Leidsenhage. Daarna volgt een kort bezoek aan de Valkhof School (huiswekklas van IBCE en Vluchtelingenwerk). Vervolgens wandelt ze naar Prinsenhof (de 21ste prachtwijk van Leidschendam). Er wordt gesproken met een huismeester en enkele bewoners over verbeteringen in de wijk. Tot slot volgt nog een bezoek aan de Kermis in Voorburg, waar eveneens rozen worden uitgedeeld. Het bezoek duurt tot ongeveer 16.00 uur.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...