Scholierendebat met Lea Bouwmeester, Amersfoort

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 3 juni 2010 10:00
plaats Amersfoort
locatie Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium, Thorbeckeplein 1 Toon locatie
aanwezigen L.Th. (Lea) Bouwmeester i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester i gaat op donderdag 3 juni in debat met scholieren en vertegenwoordigers van andere politieke partijen over verschillende actuele thema's voor jongeren.

Het debat eindigt om ongeveer 12.30 uur.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...