Politieke avond met Lea Bouwmeester, Utrecht - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Donderdag 16 juli 2020
kalender

Politieke avond met Lea Bouwmeester, Utrecht

Kalender

Op donderdag 27 mei organiseert studentenvereniging S.S.R.-N.U. in Utrecht een verkiezingsdebat, waaraan Lea Bouwmeester deelneemt.

Op 9 juni mag jij meebepalen wie ons land gaat regeren. Door de economische crisis en de grote tegenstellingen tussen rechts en links is de verkiezingsstrijd is alle hevigheid losgebarsten. Weet jij al op wie je stemt op 9 juni? Om een beter beeld te krijgen van de verschillen tussen de partijen over het onderwijs, de crisis en het sociale beleid organiseert S.S.R.-N.U. op donderdag 27 mei een debat tussen de volgende politici: Lea Bouwmeester (PvdA), Marja van Bijsterveldt (CDA), Stientje van Veldhoven (D’66) en IJmert Muilwijk (CU). Om 20:30 gaan de deuren open. Wees op tijd, want vol is vol.

Kijk voor de meest actuele informatie op de website van S.S.R.-N.U.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher i, die Diederik Samsom i bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer i.

2.

Meer over...