Politieke avond met Lea Bouwmeester, Utrecht

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 27 mei 2010 20:00
plaats Utrecht
locatie Oudegracht 32 Toon locatie
aanwezigen J.M. (Marja) van Bijsterveldt-Vliegenthart i, L.Th. (Lea) Bouwmeester i, IJ. (IJmert) Muilwijk, S. (Stientje) van Veldhoven-van der Meer i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Op donderdag 27 mei organiseert studentenvereniging S.S.R.-N.U. in Utrecht een verkiezingsdebat, waaraan Lea Bouwmeester deelneemt.

Op 9 juni mag jij meebepalen wie ons land gaat regeren. Door de economische crisis en de grote tegenstellingen tussen rechts en links is de verkiezingsstrijd is alle hevigheid losgebarsten. Weet jij al op wie je stemt op 9 juni? Om een beter beeld te krijgen van de verschillen tussen de partijen over het onderwijs, de crisis en het sociale beleid organiseert S.S.R.-N.U. op donderdag 27 mei een debat tussen de volgende politici: Lea Bouwmeester (PvdA), Marja van Bijsterveldt (CDA), Stientje van Veldhoven (D’66) en IJmert Muilwijk (CU). Om 20:30 gaan de deuren open. Wees op tijd, want vol is vol.

Kijk voor de meest actuele informatie op de website van S.S.R.-N.U.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...