CSO Verkiezingsdebat met Mariëtte Hamer, Soest

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com

CSO, de koepel van ouderenorganisaties organiseert op dinsdag 25 mei een verkiezingsdebat over allerlei onderwerpen die ouderen van nu aangaan: AOW-leeftijd, gevolgen van de vergrijzing, arbeidsmarkt, degelijkheid van pensioenen, toekomst ouderenzorg, woningmarkt, etc.

In dit verkiezingsdebat wordt onder andere aandacht gevraagd voor de vraag 'Hoe kunnen mensen zo lang en zo goed mogelijk deel (blijven) uitmaken van de samenleving en op een waardige manier oud worden?'

Programma:

09.30 - 10.00 uur Ontvangst, inschrijving, koffie, thee

10.00 - 10.30 uur CSO-voorzitter Gijp van Soest lanceert het manifest waarin de CSO vijf ankerpunten presenteert voor de toekomst van ouderen van de derde en vierde generatie

10.30 - 10.50 uur Professor Robbert Huijsman presenteert het rapport Houdbare zorg maak je samen, dat hij met de CSO schreef over de toekomst van de ouderenzorg

10.50 - 11.15 uur Mogelijkheid tot stellen van vragen en discussie

11.15 - 11.30 uur Pauze

11.30 - 13.00 uur Verkiezingsdebat o.l.v. Violet Falkenburg. Lijsttrekkers van partijen die strijden om Tweede Kamerzetels gaan met elkaar in debat. De input die de CSO heeft geleverd voor de programma’s van de politieke partijen, de CSO-Kieskompas Programvergelijker Ouderen, het CSO-manifest met de ankerpunten voor de toekomst en het rapport Houdbare zorg maak je samen komen daarin aan de orde.

13.00 - 14.00 uur Aperitief en lunch

Andere sprekers: Bas van der Vlies (SGP), Femke Halsema (GroenLinks), Emile Roemer (SP), Stef Blok (VVD), Marja Bijleveld (CDA), Nils Berndsen (D66) en Esmé Wiegman (CU).

Voor meer informatie en om u aan te melden, klik hier.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...