Presentatie programma en kandidatenadvies, Utrecht - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Dinsdag 10 december 2019
kalender
Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 6 december 2008 14:00 - 15:00
plaats Utrecht
locatie Landelijk Bureau GroenLinks, Oudegracht 312 Toon locatie
aanwezigen F. (Femke) Halsema i, W.Th. (Wim) de Boer i, Ch.P. (Tof) Thissen i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Zaterdag 6 december van 14:00 tot 15:00 uur worden op het landelijk bureau van GroenLinks zowel het concept-verkiezingsprogramma als het advies van de kandidatencommissie gepresenteerd. Eerst geeft de voorzitter van de programmacommissie, oud-Kamerlid Arie van den Brand, een toelichting op de keuzes die gemaakt zijn voor het programma. Daarna presenteert voorzitter van de kandidatencommissie, Flora van Egdom, de advieslijst van EU-kandidaten. Ook zal dan bekend worden welke kandidaten het tegen elkaar op zullen nemen in de strijd om het lijsttrekkersschap. Iedereen is welkom.


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Voorzitter van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks i is sinds 12 mei 2015 Jesse Klaver i. Partijvoorzitter is Katinka Eikelenboom.

De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP).

2.

Meer over...