‘Stientje van Veldhoven in debat over De (schijn)maakbaarheid van de samenleving’. - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 1 juni 2020
kalender

‘Stientje van Veldhoven in debat over De (schijn)maakbaarheid van de samenleving’.

Stadhuis van Veldhoven, Beglië

Op zaterdag 29 mei organiseert Kleurrijk Platform het verkiezingsdebat ‘De (schijn)maakbaarheid van de samenleving’. In dit debat kruisen kandidaten van verschillende politieke partijen de degens over actuele migratie en integratie kwesties. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze middag aanwezig te zijn. Het debat vindt plaats in Instituto Cervantes, Utrecht. De zaal is geopend vanaf 13.30.

Tien dagen voor de Tweede Kamer verkiezingen organiseert Kleurrijk Platform, in samenwerking met FemNet, op zaterdag 29 mei een verkiezingsdebat over de thema´s migratie en integratie. In Utrecht gaan prominente sprekers van verschillende politieke partijen in debat aan de hand van prikkelende stellingen die aansluiten bij actuele migratie en integratie vraagstukken.

Onder de deskundige leiding van Maud van de Wiel (politiek adviseur en debatleidster) gaan Hans Spekman (PvdA), Madeleine van Toorenburg (CDA), Mariko Peters (GroenLinks), Sadet Karabulut (SP) en Stientje van Veldhoven (D66) met elkaar in discussie. In verschillende rondes worden twee politici tegenover elkaar gezet en uitgedaagd om het publiek te overtuigen. Verder zal een komische noot niet ontbreken. Interessante onderwerpen, verrassende uitspraken en een lach zijn dus gegarandeerd!

Het verkiezingsdebat wordt georganiseerd door Kleurrijk Platform, in samenwerking met FemNet. Beide zijn landelijke werkgroepen van GroenLinks, die zich richten op respectievelijk de thema’s migratie/integratie en emancipatie/feminisme.

De bijeenkomst zal plaatsvinden in Instituto Cervantes, aan het Domplein 3 in Utrecht. Het debat duurt van 14.00 uur tot ongeveer 17.30 uur. Vanaf 13.30 uur zijn de deuren geopend. De toegang is gratis, wel graag van te voren aanmelden i.v.m. de catering. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar kleurrijkplatform@groenlinks.nl.


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De functie van partijleider is sinds het vertrek van Alexander Pechtold i vacant. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i. De huidige partijvoorzitter is Anne-Marie Spierings i.

D66 haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 19 zetels, een winst van zeven zetels ten opzichte van het resultaat bij de verkiezingen in september 2012. De partij heeft zeven zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...