Politiek café met Pierre Heijnen in Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 10 mei 2010 20:15
plaats Den Haag, Breda
locatie De Haagse Kluis, Plein 20 Toon locatie
aanwezigen P.M.M. (Pierre) Heijnen i, A. (Anne) Mulder i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

De bestuurlijke structuur van Nederland komt ter sprake tijdens het Politiek Café van maandag 10 mei. De Kamerkandidaten Pierre Heijnen (PvdA, plaats 19, rechterfoto) en Anne Mulder (VVD, 24) discussiëren over dit onderwerp met elkaar en met het publiek. Dat daarbij bestuurlijke vernieuwing een hoofdmoot vormt, zal niemand echt verbazen. Plaats van handeling is als altijd de Haagsche Kluis aan het Plein 20 in Den Haag; aanvang 20.15 uur.

  Pierre Heijnen (1953, Den Haag) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Hij had verschillende functies bij de provincie Zuid-Holland; hij was er onder meer beleidsmedewerker, projectleider en hoofd bureau economisch beleid voor de regio Rijnmond en Drechtsteden.

Tegelijk was hij actief lid van de PvdA. Bij die partij had hij enkele bestuurlijke functies. In 1986 werd hij lid van de Haagse gemeenteraad en van 1989 tot 1998 was hij daar voorzitter van de PvdA-fractie. Van 1998 tot 2006 was Pierre Heijnen in Den Haag wethouder van onderwijs, sociale zaken, werkgelegenheid en integratie. Sinds 2007 is hij voor de PvdA lid van de Tweede Kamer. Op de kandidatenlijst van zijn partij voor de verkiezingen op 9 juni a.s. staat Heijnen op plaats 19.

  Anne Mulder (1969, Hoogeveen) studeerde staatkundige economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn studie rondde hij af met een scriptie over herverdeling van welvaart in het nieuwe Zuid-Afrika, deels geschreven aan de Universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika. Na zijn studie vervulde hij zijn dienstplicht als blauwhelm in het voormalig Joegoslavië.Mulder werkte als Inspecteur van Financiën bij het ministerie van Financiën, als beleidsmedewerker bij de VVD-Tweede-Kamerfractie en als beleidsadviseur bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Sinds 2005 is hij consultant public affairs in Den Haag.Anne Mulder had bij de VVD enkele bestuurlijke functies. Sinds maart 2002 is hij lid van de Haagse gemeenteraad. Nadat hij vanaf september 2004 vice-voorzitter van de fractie was, is hij sinds april 2006 fractievoorzitter. Kortgeleden maakte hij zijn kandidatuur voor de Tweede Kamer bekend. Op de VVD-kandidatenlijst staat hij op plaats 24.

 

Agenda Politiek Café

 

10-05-10 | 20.15

Anne Mulder (VVD) en Pierre Heijnen (PvdA)

10-05-17 | 20.15

Pink Politics


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten vier leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...