GroenLinkse Jongeren steunen Jesse

Met dank overgenomen van J.F. (Jesse) Klaver i, gepubliceerd op zondag 11 april 2010.

DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks, steunt Jesse Klaver als kandidaat voor de Tweede Kamer-verkiezingen van 9 juni. Dat is zaterdag tijdens het DWARS congres besloten. Jesse is oud-voorzitter van DWARS en is nu voorzitter van CNV Jongeren.

“Jesse is een enorm talent”, aldus DWARS-voorzitter Diederik ten Cate

“Hij is opgegroeid binnen DWARS. Hij heeft enthousiasme en charisma en heeft van DWARS een professionele, goedlopende organisatie gemaakt.” Steeds vaker komen oud-leden van DWARS terecht op posities binnen GroenLinks. “Maar de Tweede Kamer is toch wel de ultieme plek om tot door te dringen en het ziet er naar uit dat Jesse dat gaat lukken” voorspelt Ten Cate.

Niet alleen DWARS is enthousiast over Jesse, ook de kandidatencommissie sprak lovende woorden over de jonge politicus. De commissie hem als een ‘politiek dier pur sang’. “Hij is open en bevlogen en weet zijn plek op een plezierige manier in te nemen. We zien in hem van meet af aan een sterke woordvoerder op sociale zaken, die zich met gemak zal verbreden naar andere portefeuilles. Een uitstekende kandidaat met potentie voor de toekomst.”

DWARS sprak ook steun uit voor Niels van den Berge en Paul Smeulders, die zijn geadviseerd door de kandidatencommissie vanaf plaats 16. Op 18 april wordt tijdens het GroenLinks-congres de definitieve kandidatenlijst voor de Tweede-Kamerverkiezingen bekendgemaakt.