30 maart 2010

Met dank overgenomen van A.A.H. (Anja) Hazekamp i, gepubliceerd op dinsdag 30 maart 2010.

Op 20 maart werd voor de eerste keer de Dag van de Grunneger Toal georganiseerd. Ter gelegenheid hiervan werd een groot deel van de Statenvergadering van 17 maart daarom in de Grunniger Toal besproken. Voor de statenleden die het Gronings niet beheersen was er een spoedcursus georganiseerd. Al met al werd het een buitgengewoon levendige vergadering met heel veel aardige Groningse spreekwoorden en gedichten ;-)

Het onderwerp leende zich hier overigens ook goed voor; de toekomst van de Blauwestad. De Partij voor de Dieren heeft hierbij nogmaals benadrukt dat het tijd wordt voor een andere koers in dit gebied met bijvoorbeeld meer-generatiewoningen (de zogenaamde kangoeroewoning) en zorginstellingen waar huisdieren welkom zijn. Uiteindelijk is besloten om een bijeenkomst te organiseren zodat met alle betrokken partijen (bewoners, gemeenten, provincie, zorginstellingen, maatschappelijke organisaties) over de toekomst van de Blauwestad kan worden gesproken. Deze bijeenkomst zal op 14 april plaatsvinden.

En dan nog een nieuwtje uit de fractie: Kirsten de Wrede, fractiemedewerker van onze Statenfractie heeft een nieuwe baan. Ze wordt fractiemedewerker van de gemeenteraadsfractie in Groningen. Nou, daar boft Gerjan Kelder maar weer mee. Inmiddels heeft de vacature voor een nieuwe fractiemedewerker heel veel goede kandidaten opgeleverd. Het is geweldig om te zien dat zoveel goede en enthousiaste mensen voor de Partij willen werken. Dat wordt nog een moeilijke keuze.