Lijst 11, P.V.D.M., neemt niet deel aan verkiezingen

dinsdag 4 mei 2010, 9:56

De Partij voor de Mens en alle overige aardbewoners (P.V.D.M.) verwacht niet mee te kunnen doen aan de verkiezingen van 9 juni 2010.  Naar eigen zeggen heeft de partij slechts 170 van de 270 steunverklaringen weten te bemachtigen en werd de kandidatenlijst te laat ingeleverd. De hoofdstembureaus moeten officieel nog een oordeel vellen over de deelname van de P.V.D.M.. Pas na het oordeel van de hoofdstembureaus is de P.V.D.M. definitief uitgesloten van deelname aan de verkiezingen.

De P.V.D.M. had in haar verkiezingsprogram onder andere invoering van een basis werkweek van 20 uur met een gegarandeerd minimum inkomen van 500 euro opgenomen. Daarnaast zouden eten en drinken, medische zorg, nutsvoorzieningen, huisvesting, openbaar vervoer, internet en telefonie, en onderwijs gratis door de overheid verstrekt moeten worden. In het program was als topprioriteit het verwezenlijken van vrede en het eeuwige leven op aarde opgenomen.

De Kiesraad i had de P.V.D.M. en alle overige aardbewoners het lijstnummer 11 toebedeeld. Als de hoofdstembureaus inderdaad besluiten dat de P.V.D.M. niet mag deelnemen aan de verkiezingen dan valt nummer 11 tussen de andere nummers uit. Alle partijen houden dus sowieso hun toegekende lijstnummers.

Bron: P.V.D.M. en alle overige aardbewoners / www.nu.nl