André Rouvoet bij christelijk lijsttrekkersdebat, Amersfoort - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 3 augustus 2020
kalender

André Rouvoet bij christelijk lijsttrekkersdebat, Amersfoort

Amersfoort, de Koppelpoort

Op dinsdag 25 mei om 19.30 uur houdt het Nederlands Dagblad weer het traditionele debat tussen de lijsttrekkers van de drie christelijke partijen, CDA, ChristenUnie en SGP. Jan Peter Balkenende, André Rouvoet en Kees van der Staaij gaan in theater De Flint in Amersfoort o.l.v. André Zwartbol de strijd aan om de gunst van de christelijke kiezer.

Gaat het in deze verkiezingen alleen om de economie? En kan dan de hypotheekrenteaftrek buiten schot blijven? Zijn de ethische onderwerpen buiten beeld geraakt? Hoe zal Kees van der Staaij de rol van Bas van der Vlies overnemen? Speelt het CDA de kaart: een stem op Rouvoet is een stem op Cohen? En waarom blijft Rouvoet dit keer wel in de Kamer?

Kortom: politiek vuurwerk dat u van dichtbij kunt meemaken.

Kaarten bestellen

Kaarten voor het bijwonen van het debat kosten € 7,50 inclusief koffie of thee in de pauze. Via onderstaande link kunt u kaarten bestellen. Als u een bevestigingsmail van uw bestelling heeft ontvangen, zijn de kaarten voor u gereserveerd. De kaarten worden zo snel mogelijk per post naar u toegestuurd. Als u vragen heeft over uw bestelling kunt u contact opnemen via lezersaanbieding@nd.nl of 0342-411711.

Klik hier om kaarten te bestellen voor het Christelijk Lijsttrekkersdebat 2010.

Welke vraag heeft u voor de lijsttrekkers?

Wij willen graag een interactief debat waarbij u zoveel mogelijk kansen krijgt om uw vragen aan de lijsttrekkers te stellen. Dat kan op verschillende manieren. U kunt nu al uw vragen doorgeven via politiek@nd.nl.

Op de avond zelf kan dat in de zaal via de zaalmicrofoons of via e-mail politiek@nd.nl of via Twitter. Twitter uw vraag met #nddebat. De politieke redactie maakt uit de gestelde vragen een keuze en legt die aan de lijsttrekkers voor.

Het debat is live te volgen via de site van het Nederlands Dagblad www.nd.nl en via Groot Nieuws Radio. Ook hier kunt u met uw vragen terecht. De Reformatorische Omroep verzorgt de videostream.

Theater De Flint

Het adres van theater De Flint is: Coninckstraat 60, 3811 WK in Amersfoort

Klik hier voor een routebeschrijving.

Informatie Verkiezingen Tweede Kamer 2010

Klik hier voor het dossier van het Nederlands Dagblad Verkiezingen Tweede Kamer 2010.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is Gert-Jan Segers i. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema.

De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer i. Ook in de Eerste Kamer i bestond al sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

2.

Meer over...