Verkiezingsdebat 'Rotterdammers in Den Haag', georganiseerd door LOKAAL Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 29 mei 2010 13:00 - 15:00
plaats Rotterdam, Deerlijk, België
locatie Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110 Toon locatie
aanwezigen A. (Arie) Slob i, N. (Nebahat) Albayrak i, C.A. (Cynthia) Ortega-Martijn i, M.G.J. (Mark) Harbers i, H.J. (Rik) Grashoff i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Samen met de bibliotheek Rotterdam organiseert Stichting LOKAAL het 010-Actueeldebat, met alleen maar Rotterdamse kandidaten. Nebahat Albayrak is één van de sprekers.

Het debat gaat over 'Rotterdammers in Den Haag'. Wat zijn hun speerpunten voor de verkiezingen? Wat is belangrijk voor Nederland en voor Rotterdam? Onderwerpen die aan de orde komen zijn werk, wonen & leven en de aankomende bezuinigingsopgave. Het debat wordt gepresenteerd door Jacobine van Geel.

Overige sprekers zijn Mark Harbers (VVD), Alwin de Jong (CDA), Jessica van Ruitenburg (SP), Rik Grashoff (GroenLinks), Louis Bonters (PVV) en Cynthia Ortega (CU).

Het debat duurt tot ongeveer 15.00 uur.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...