Groot gelijk: 020 Verkiezingsdebat met Nebahat Albayrak, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 18 mei 2010 20:00
plaats Amsterdam
locatie Sociëteit L.A.N.X., Nieuwezijds Voorburgwal 167 Toon locatie
aanwezigen N. (Nebahat) Albayrak i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

In samenwerking met: De Volkskrant , L.A.N.X

De nummers twee van de kandidatenlijsten blijken bijna allemaal vrouwen te zijn, en zij gaan met elkaar in debat over actuele politieke onderwerpen. Met medewerking van onder andere Ank Bijleveld, CDA, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken.

De gespreksleiding is in handen van Pieter Broertjes, hoofdredacteur van De Volkskrant. Aanmelden is gewenst (klik op de knop Bestel direct, bovenaan deze pagina).

Kijk voor een impressie van de vorige aflevering van Groot Gelijk met Mark Harbers (VVD) en Tofik Dibi (GroenLinks) over het afschaffen of behouden van de basisbeurs op programmagemist.

De afleveringen van Groot Gelijk in 2009 zijn ook te bekijken op:

November 2009: Is Wilders staatsgevaarlijk?

Oktober 2000: De monarchie in verval!

September 2009: Wat kost een allochtoon?

 

Winkel

Groot Gelijk: 020 Verkiezingsdebat

Aantal

  • Prijs: € 0,00
  • Leden: € 0,00
  • Studenten: € 0,00

Voor vragen bel met 020 5989292 (tijdens kantooruren) of stuur een e-mail.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...