Mijlpaal

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op zaterdag 24 april 2010.

Afgelopen week weer een belangrijke mijlpaal op weg naar de verkiezingen bereikt. De presentatie van het verkiezingsprogramma. Daad bij het Woord is het motto. Daadkracht is meer dan ooit nodig. Maar wel daadkracht die verbonden is met de kracht van het Woord van God.

Er is in de afgelopen tijd hard aan het verkiezingsprogramma gewerkt door de daarvoor ingestelde commissie. Het resultaat mag er zijn!

Ook suggesties vanuit kiesverenigingen zijn verwerkt. Zo heeft dankzij de kiesvereniging Krimpen aan den IJssel de scheepsbouw een plaats in het programma gekregen, om maar een concreet voorbeeld te noemen!

Toegegeven: ik ben niet onpartijdig - maar het SGP-verkiezingsprogramma is toch echt wel het beste van allemaal. Met dit programma bekennen we duidelijk kleur. Als christelijke partij staan wij voluit voor bescherming van het leven, de versterking van de zondagsrust, echte steun voor het gezin. Maar we komen ook met een serieus plan voor een solide financieel-economisch beleid. Economische daadkracht is hard nodig. Bezuinigingen onontkoombaar.

De overheid moet slanker en slimmer.

Fier overeind blijft daarbij echter staan dat de overheid tegelijk een schild voor de zwakken moet zijn. Chronisch zieken en gehandicapten bijvoorbeeld, moeten op goede en betaalbare zorg blijven rekenen.

Nog even, en de campagne gaat echt van start. Het is bemoedigend en stimulerend dat zoveel mensen er de schouders onder willen zetten. Op 7 mei bij leven en welzijn houden we in Kesteren de startbijeenkomst. En dan volgt een intensieve maar ongetwijfeld interessante tour door het hele land, van Kampen tot Goes!

Afgelopen donderdagavond is officieel het meireces begonnen. De komende twee weken dus geen kamervergaderingen. Meer tijd dus voor de campagnevoorbereidingen en daarna nog wat op adem komen voordat de campagne echt losbarst!