JoŽl Voordewind bij nationaal jeugddebat, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zondag 22 september 2019
kalender
Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen

De Nationale Jeugdraad (NJR) organiseert het Nationaal Jeugddebat al vijftien jaar in de Tweede Kamer. Normaal gesproken wordt dit debat tussen jongeren en ministers gevoerd. Door de val van het kabinet is dit jaar gekozen voor een verkiezingsdebat in de Oude Zaal. De 130 deelnemers gaan met landelijke politici in debat over de volgende themaís: onderwijs, economie, veiligheid en jeugdbeleid. ChristenUnie Tweede Kamerlid JoŽl Voordewind gaat donderdag 3 juni over deze themaís in debat met Boris van der Ham (D66), Rita Verdonk (Trots Op Nederland), Ronald Plasterk (PvdA), van Duijn (SGP), Renske Leijten (SP), Tofik Dibi (GroenLinks) en Marianne Thieme (Partij voor de Dieren). Het nationaal jeugddebat begint 13.00 uur in de Oude Zaal van de Tweede Kamer.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is Gert-Jan Segers†i. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema.

De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond†i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie†i (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer†i. Ook in de Eerste Kamer†i bestond al sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

2.

Meer over...