Jan de Wit neemt deel aan het Limburgs Verkiezingsdebat dat live door L1 uitgezonden zal worden, Roermond

Roermond
Anton Bussemaker
datum 2 juni 2010 01:00 - 23:00
plaats Roermond, Spanje
locatie Theaterhotel De Oranjerie Toon locatie
aanwezigen F.C.G.M. (Frans) Timmermans i, F.H.H. (Frans) Weekers i, J.M.A.M. (Jan) de Wit i, G.P.J. (Ger) Koopmans i, A.P.C. (Tony) van Dijck i, J.TH. (Jan) de Wit e.a.
organisatie Socialistische Partij (SP) i

Ondernemend Limburg organiseert samen met L1 TV op woensdag 2 juni het Limburgs Verkiezingsdebat.

In Theaterhotel De Oranjerie in Roermond debatteren de hoogst genoteerde Limburgse politici van de zes grootste politieke partijen met elkaar: Frans Timmermans (PvdA), Frans Weekers (VVD), Ger Koopmans (CDA), Teun van Dijck (PVV), Thijs Mulder (D66) en Jan de Wit (SP). De live-uitzending duurt van 20.30 tot 21.30 uur. De presentatie is in handen van Leo Hauben.

Iedereen kan het debat bijwonen. De entree is gratis. De ontvangst is vanaf 19.30 uur. Om 20.15 uur gaat de zaal dicht. Na de live-uitzending kan het publiek in discussie gaan met de politici.


1.

Socialistische Partij (SP)

De SP is een socialistische, eurosceptische partij. De partij werd opgericht in 1972 en kent vooral een sterke lokale, actiegerichte basis. De SP wil 'een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan'. Sinds 13 december 2023 is Jimmy Dijk i politiek leider.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i haalde de SP vijf zetels, een verlies van vier zetels ten opzichte van de verkiezingen in 2021. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer i en momenteel geen zetels in het Europees Parlement.

2.

Meer over...