As

Met dank overgenomen van P. (Paul) UlenbeltĀ i, gepubliceerd op donderdag 22 april 2010, 3:04, column.

De vulkaan gooit roet in het eten. Reizigers kunnen niet reizen. Vervoerders niet vervoeren. Verkeersleiders niet leiden. Ook minister Donner zat vast door de as. Op Sint-Maarten. Meestel heb je last van Donner als hij in het land is, nu omdat hij er niet is. De minister kon niet komen opdagen voor een debat. Een debat waar hij zomaar een motie van afkeuring aan zijn broek kon krijgen Donner weigert namelijk een uitspraak van de Tweede Kamer uit te voeren.

De Nationale Ombudsman stelde in januari vast dat het UWV een paar duizend mensen ten onrechte van fraude heeft beschuldigd. Ten onrechte geld heeft terug gevorderd en ten onrechte boetes heeft opgelegd. Het UWV heeft werklozen die voor zichzelf begonnen fout voorgelicht. Op mijn initiatief heeft de hele Tweede Kamer uitgesproken dat die fout moet worden hersteld. Als het UWV niet kan aantonen goede voorlichting te hebben gegeven, moeten boetes en terugvorderingen worden teruggedraaid. Als een vulkaan spuwt Donner nu juridische argumenten uit om dat niet te doen. Argumenten die volgens de Nationale Ombudsman en een aantal hoogleraren kant nog wal raken.

Het debat hangt als een donkere wolk boven zijn hoofd. Vliegt ie er onder door, overheen of uit de bocht. Als Donner de zelfstandigen in zak en as laat zitten, verdient hij een vliegverbod.