Een programma dat je van de SP mag verwachten!

Met dank overgenomen van E.G.M. (Emile) Roemer i, gepubliceerd op vrijdag 26 maart 2010, column.

Afgelopen woensdag presenteerde ik samen met Ewout Irrgang en Ronald van Raak het concept-verkiezingsprogramma “Een Beter Nederland voor minder geld”. Sindsdien krijgen we enthousiaste reacties van mensen die blij zijn dat wij duidelijke keuzes maken: Tegen meer armoede, voor het overeind houden van de AOW, voor eerlijk delen en voor de rekening van de crisis leggen waar ie thuis hoort.

Journalisten als Frits Wester zeiden: “Het is een programma dat je van de SP mag verwachten.” Dat mogen we als een groot compliment beschouwen! Het ANP schreef: “SP wil economie niet kapot bezuinigen”. Dat klopt. Wij gebruiken ons verstand. In de komende vijf jaar kunnen we niet alle problemen van de komende vijftig jaar oplossen. Wie dat wel denkt te doen is een goochelaar of een tovenaar.

Iedereen snapt dat het de komende jaren zuinig aan moet. Als realisten en socialisten bezuinigen we dan ook op bureaucratie en defensie. En we vragen iets extra's aan de mensen en bedrijven die het kunnen missen. Zo maken we ook ruimte om extra investeringen te doen die juist nu nodig zijn. In zorg, onderwijs, armoedebestrijding en sociale zekerheid. We houden de hulp aan de allerarmsten in de wereld overeind. Het minimuminkomen verhogen we met 5%. En we maken premies zoveel mogelijk inkomensafhankelijk. Logisch en eerlijk.

Met onze aanpak bieden we zekerheid in crisistijd. We hebben echte oplossingen voor echte problemen. Oplossingen voor behoud van banen en inkomens, voor goede zorg voor onze dierbaren en voor geweldig onderwijs aan onze kinderen.

De SP heeft 50 mensen op de kandidatenlijst die dit kunnen waarmaken. Zij zijn er klaar voor om campagne te voeren. Maar dit kunnen ze niet zonder jouw hulp. Help mee aan een beter Nederland voor minder geld. Neem nu alvast contact op met de afdeling in je buurt om te zien wat jij de komende campagne kan doen. Ik reken op je hulp!

Als je geabonneerd was op mijn nieuwsbrief dan had je deze column per email ontvangen. Abonneer je hier.