Uitvoering Motie 'geen prikkeldraad bij paarden'

Met dank overgenomen van H.E. (Harm Evert) Waalkens i, gepubliceerd op vrijdag 16 april 2010.

Ach, in mijn nadagen komen er toch nog een aantal zaken in uitvoering die ik in gang heb gezet. Beter laat (en nog net op tijd) dan nooit, zullen we maar zeggen.

De Sectorraad Paarden vroeg LNV-minister Gerda Verburg in haar Voortgangsrapportage Welzijn om natuurbeschermingsorganisaties te attenderen geen prikkeldraad te plaatsen langs ruiterpaden en weilanden waar paarden lopen.

In een reactie laat Gerda Verburg weten dat ze in overleg is met een aantal terreinbeherende organisaties om prikkeldraad (wanneer nodig) te vervangen door andere afrastering. Verburg gaf tevens aan dat Staatsbosbeheer op haar verzoek in kaart brengt hoeveel prikkeldraad nu nog op hun terreinen staat.

De minister onderneemt deze acties om uitvoering te geven aan de motie van het Tweede Kamerlid Waalkens om te komen met een maatregelenpakket voor het uitfaseren van prikkeldraad als omheining van paardenweiden.

De Sectorraad onderneemt zelf in samenwerking met de Dierenbescherming actie richting eigenaren en houders van paarden en paardenweiden. Daarnaast doet de sector met financiële ondersteuning van LNV onderzoek naar het aantal verwondingen door prikkeldraad om zo de omvang van het probleem vast te stellen.

Zie ook de bijlage

Documenten

uitfaseren prikkeldraad.doc