Mariëtte Markeert: zorg in de buurt, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 14 april 2010 20:00
plaats Rotterdam
locatie Humanitas Bergweg, Bergwegplantsoen 10 Toon locatie
aanwezigen A.J. (Anja) Timmer i, A.G. (Agnes) Wolbert i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

De PvdA wil dat de zorg zo dicht mogelijk bij mensen is georganiseerd waarbij patiënt, verpleegkundige en huisarts centraal staan. Steeds meer oudere mensen en chronisch zieken hebben de wens om zolang mogelijk thuis te blijven wonen en willen in hun eigen omgeving verzorgd en verpleegd worden. De PvdA wil deze mensen zorg van hoge kwaliteit bieden.

Graag willen fractievoorzitter van de PvdA Mariëtte Hamer en de zorgwoordvoerders Agnes Wolbert en Anja Timmer u uitnodigen voor een discussieavond over hoe we deze zorg beter kunnen organiseren, de bureaucratie kunnen terugdringen en de positie van professionals kunnen versterken. Daartoe zal Mariëtte in discussie gaan met vertegenwoordigers van mensen uit het veld. Ook het publiek in de zaal heeft een rol: als genodigde heeft u de mogelijkheid om tijdens en na dit gesprek uw vragen of meningen te ventileren.

De avond duurt van 20.00 - 22.00 uur, ontvangst met koffie en thee vanaf 19.30 uur.

U kunt u opgeven door een mail te sturen naar mariette@pvda.nl.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...