Bijzondere partijdag

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op zaterdag 27 maart 2010.

Dat was een bijzondere partijdag! Van der Vlies hield vandaag in Amersfoort op indrukwekkende wijze zijn laatste partijrede. Zorgen zijn er volop te noemen: de crisis, opkomend populisme, dogmatisch gelijkheidsdenken. Maar ondanks dit alles, is er volop reden om Gods trouw en goedheid te prijzen!

Voor mij was het de eerste keer dat ik als nieuwgekozen lijsttrekker een toespraak hield. Met enthousiasme en met overtuiging heb ik het lijsttrekkerschap aanvaard. Dat is een hele verantwoordelijkheid. Het kan alleen, in biddend opzien tot Hem, Die wijsheid wil schenken (Jac. 1:5)

Het was heel bemoedigend om op de partijdag vanuit het hele land zoveel steun en betrokkenheid te merken. Dat doet natuurlijk heel erg goed! Fijn dat er zo’n positieve sfeer was. Het zou geweldig zijn, als de positieve uitslag van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen zich zou vertalen in zetelwinst voor de Tweede Kamer.

De Kamerverkiezingen komen nu snel dichterbij. Veel aandacht gaat op het moment uit naar het verkiezingsprogramma en het bijbehorende financiële plaatje. Het is een hele klus om dit alles rond te krijgen. Maar er wordt hard aan gewerkt, en het vordert gestaag! Dijkgraaf heeft in een heldere toelichting op de partijdag al een flinke tip van de sluier opgelicht. Doordachte bezuinigingen zijn nodig. Dat kan en moet bijvoorbeeld op het overheidsapparaat: een kleinere overheid, minder bestuurlijke drukte. Maar op andere terreinen moeten gerichte investeringen plaatsvinden: in het onderwijs bijvoorbeeld, en bij de politie en bij defensie…

We zijn druk aan de slag om de laatste puntjes op de i te zetten. Ook aan een goede kandidatenlijst wordt hard gewerkt. De laatste loodjes, voordat de campagne echt van start gaat…