Kiezers bedankt!

Met dank overgenomen van F. (Fatma) Koşer Kaya i, gepubliceerd op vrijdag 5 maart 2010, column.

D66 grote winnaar gemeenteraadsverkiezingen

D66 heeft in totaal 529 zetels behaald bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is bijna een verviervoudiging ten opzichte van vier jaar geleden. In Den Haag, waar Fatma Koser Kaya lijstduwer was, komt D66 met zes zetels in de raad. Dat is een verdrievoudiging vergeleken met 2006.

Grootste partij

In onder meer Leiden, Delft, Hilversum, Wageningen en Haarlem is D66 de grootste partij geworden. In vergelijking met de andere landelijke partijen is D66 het meeste gegroeid, met 385 zetels.

'Fantastisch resultaat'

Pechtold: "Een verviervoudiging van ons aantal raadszetels betekent een prachtig resultaat. In veel gemeenten in ons land doet D66 weer echt mee. Een mooie beloning ook voor al die vrijwilligers die de afgelopen weken keihard campagne hebben gevoerd met onze positieve boodschap: Anders Ja D66."

Op naar 9 juni

Pechtold kijkt ook alvast vooruit. “Vorig jaar met de Europese verkiezingen zijn we verdrievoudigd, nu met de gemeenteraadsverkiezingen een verviervoudiging. Een lijn die we hopen door te trekken. Het is belangrijk dat we er flink tegenaan gaan, want er zijn twee belangrijke zaken die we moeten aanpakken. Aan de ene kant de polarisatie in de samenleving en aan de andere kant het terugdringen van de enorme staatsschuld. Op naar 9 juni!”