21 maart 2010

Met dank overgenomen van E. (Esther) Ouwehand i, gepubliceerd op zondag 21 maart 2010.

Even een korte blog om je hulp in te roepen: dierenasiel Goofy in Oldenzaal is in de problemen.

Na de jarenlange, onberispelijke zorg voor duizenden gedumpte konijnen en cavia's hebben Truus en Gerrit van Gaalen van de gemeente te horen gekregen dat ze voortaan nog maar 25 dieren mogen houden. Dat betekent dat de opvang haar capaciteit  met bijna 70% moet inkrimpen, 55 opvangplekken. Alsof die opvangplaatsen niet heel hard nodig zijn om de aanhoudende stroom zwervende, gevonden en afgestane dieren het hoofd te kunnen bieden en voor al deze dieren weer een goede eigenaar te kunnen vinden.

Ik kan me niet voorstellen dat de gemeente Oldenzaal de inzet van deze mensen voor dieren die nergens anders terecht kunnen werkelijk wil belonen met bureaucratische tegenwerking. Natuurlijk moet er een structurele oplossing komen voor de opvang van gezelschapsdieren in Nederland, maar tot het zover is moet een gemeente als Oldenzaal coulance tonen en een particulier asiel dat geen overlast veroorzaakt gewoon in staat stellen haar belangrijke werk te doen. De gemeente moet trots zijn op vrijwilligers die zich met hart en ziel bekommeren om gedumpte dieren!

Je kunt hier een petitie tekenen om je steun voor Goofy uit te spreken en de gemeente op te roepen de daarvoor benodigde vergunningen te verlenen.

Ik heb inmiddels de burgemeester gebeld en Kamervragen gesteld.

In 2008 bracht ik samen met Elleke nog een werkbezoek aan Goofy

Veel sterkte daar in Oldenzaal, we zitten er bovenop!