Einde Grieks drama nu dan eindelijk in zicht

Met dank overgenomen van J.A. (Jeanine) Hennis-Plasschaert i, gepubliceerd op maandag 22 maart 2010, 12:56.

in Nieuws

VVD-Europarlementariër Jeanine Hennis-Plasschaert is afgelopen vrijdag met succes afgereisd naar Athene. Doel was het bewerkstelligen van de transfer van de heer Yazbeck naar Nederland. Ruim een jaar geleden diende de heer Yazbeck hiertoe een verzoek in bij de Griekse autoriteiten. In augustus 2009 berichtte de Telegraaf hier al over: http://www.jeanineineuropa.nl/nieuws/persberichten/20090805_pa5.pdf

Na een jaar van frustraties, kastje-naar-de-muur-toestanden en een bezoek aan de gevangenis van Patras (afgelopen zomer) was Hennis-Plasschaert vastbesloten om de Griekse minister van Justitie, de heer Kastanidis, nu persoonlijk om tekst en uitleg te vragen. Via contacten in de Griekse regeringspartij PASOK lukte het haar uiteindelijk om een afspraak met Kastanidis te regelen. En zo geschiedde.

Jeanine Hennis-Plasschaert: "Eerlijk gezegd, was ik weinig hoopvol gestemd. Het Griekse justitiële stelsel is op z'n zachtst gezegd dringend aan hervorming toe en vooralsnog hadden de Grieken geen enkele realiteitszin getoond.

De verrassing was dan ook groot toen de minister na een tijdje praten me vertelde dat er tot 'gisteren' sprake was van een meningsverschil tussen de verantwoordelijke diensten en de minister maar dat nieuwe inzichten 'vandaag' tot een andere conclusie hebben geleid.

De transfer van de heer Yazbeck werd ter plekke goed gekeurd. De familie kan worden ingelicht, zo stelde hij. In één woord: fantastisch!"

Goed nieuws dus voor de familie Yazbeck-Spuesens die al jarenlang aan het knokken is. Site van de familie: http://www.fietsenvoorfamiliebanden.nl

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Jeanine Hennis-Plasschaert