Rode bus in Zwolle, Meppel en Steenwijkerland

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com

Aanstaande maandag komt een tiental PvdA-Kamerleden de lokale kandidaten in Zwolle, Meppel en Steenwijkerland een handje helpen in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Onder anderen Martijn van Dam, Staf Depla, Jeroen Dijsselbloem, Pierre Heijnen, Margot Kraneveldt, Saskia Laaper, Lia Roefs, Paul Tang, Eelke van de Veen, Roos Vermeij, Mei Li Vos, Agnes Wolbert en Keklik Yücel zullen hierbij aanwezig zijn. Om 10.30 uur komen zij met de Rode Bus aan bij woonzorgcentrum Fermate, Händellaan 315 in de wijk Holtenbroek. Zij gaan vervolgens met de lokale kandidaten de wijk in om mensen op te roepen om op 3 maart te gaan stemmen voor de gemeenteraad.

Om 13.00 uur vertrekken de Kamerleden naar Meppel en Steenwijkerland.

Programma Meppel:

13.30 uur - Verzamelen in Meppel, Restaurant de Toekomst, Steenwijkerstraatweg 10

14.00 uur - Canvassen

15.30 uur - Vertrek uit Meppel

Programma Steenwijkerland:

13.30 uur - Verzamelen in Steenwijkerland,

  • Wijkactiviteitencentrum De Korf, Verlaatseweg 12

    14.00 uur - Canvassen

    15.30 uur - Vertrek uit Steenwijkerland


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...