Minister Van der Hoeven en Prins van Oranje brengen bezoek aan regio Yamal

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 23 maart 2010 - 25 maart 2010
plaats Moskou
aanwezigen M.J.A. (Maria) van der Hoeven i, koning Willem-Alexander i e.a.

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken brengt van 23 tot 25 maart samen met Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven een werkbezoek aan de Russische regio Yamal.

Het werkbezoek vindt plaats op uitnodiging van de Russische vice-premier Zoebkov. Belangrijkste doel van de reis is om te verkennen of er een rol is weggelegd voor het Nederlandse bedrijfsleven bij het duurzaam ontwikkelen van het Yamal- en Karazeegebied.

De minister en de Prins van Oranje worden vergezeld door CEO`s van een groot aantal Nederlandse bedrijven uit de energie-, water-, transport- en off-shore sectoren. De delegatie reist op 23 maart van Moskou naar de stad Novyj Urengoj. Vandaar wordt op 24 maart het Zapolyarnoe-gasveld en de nabijgelegen Centrale Gasverwerkings Unit bezocht. Het vertegenwoordigde Nederlandse bedrijfsleven organiseert diezelfde dag in Novyj Urengoj gezamenlijk met Gazprom een seminar over duurzame ontwikkeling van de gasvelden in het Yamal- en Karazeegebied.


1.

Meer over...