Eberhard van der Laan bezoekt Schiedam en Den Haag

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 2 maart 2010 13:00
plaats Zie bericht
aanwezigen E.E. (Eberhard) van der Laan i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Dinsdag 2 maart brengt Eberhard van der Laan een bezoek aan Schiedam en Den Haag.

Programma Schiedam

13.00 uur Ontvangst door lijsttrekker Menno Siljee (wethouder van o.a. binnenstad en wonen en bouwen) en collegawethouder Maarten Groene (o.a. GSB en wijken), alsmede andere kandidaten en partijgenoten, voor de moskee aan het Raam in Schiedam-Centrum. Hierna een bezoek aan deze moskee, waar veel bezoekers overigens woonachtig zijn in de 'krachtwijk' Nieuwland, waar Eberhard vorig jaar reeds op bezoek is geweest.

13.30 uur Kort bezoek aan het in verbouw zijnde Wennekerpand, mede tot stand gekomen met ISV-gelden en een belangrijke aanjager van de economische ontwikkeling van de binnenstad door de vestiging van een kleine bioscoopvoorziening en klein theater plus andere culturele voorzieningen.

14.00 uur Bezoek aan Buurt 15 in de wijk Oost. Weliswaar is Oost geen krachtwijk, maar gezien de problemen die zich in deze wijk manifesteren, voldoet hij vrijwel aan de criteria. Deze specifieke buurt is zwaar verpauperd. De gemeente heeft inmiddels het voortouw genomen om te beginnen met het opkopen van de slechtste panden en bij overige particuliere panden door middel van particuliere woningverbetering een verbeteringsslag te maken. Tevens spreekt de gemeente corporatie Woonplus aan op zijn verantwoordelijkheid, zeker gezien het feit dat deze een behoorlijk bezit in deze buurt en de rest van de wijk heeft.

14.30 uur Bijeenkomst in Kluphuis Oost waar gesproken zal worden met bewoners uit de wijk.

Programma Den Haag

Politiek Café tot 21.00 uur.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...