Rode Bus-tour met Wouter Bos

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com

Politiek leider Wouter Bos voert zaterdag campagne in achtereenvolgens Den Haag, Utrecht, Amsterdam en Amstelveen. Ook Ronald Plasterk, Eberhard van der Laan, Bert Koenders, Jacqueline Cramer, Jetta Klijnsma en Frank Heemskerk zijn zaterdag in diverse gemeenten actief om de campagne te ondersteunen. Vrijwel alle Kamerleden zullen een of meer gemeenten bezoeken.

Programma van Wouter Bos:

Den Haag

10.45 uur : Aankomst bij Drees monument (Hofweg, tegenover café Dudok) voor bloemlegging. Vervolgens om 11.00 uur naar winkelcentrum Leyweg. Na ontvangst (Leyweg 924) en korte speech lopen Wouter Bos en lijsttrekker Jeltje van Nieuwenhoven richting de oude bioscoop van de wijk.

Utrecht

13.00 tot 14.30 uur. Eerst is Wouter Bos te gast bij Spijkers met Koppen. Vervolgens trekt hij lopend door de binnenstad, met rozen en flyers. Om 14.00 uur houdt hij samen met lijsttrekker PvdA Utrecht Rinda den Besten bij de brug Oudegracht een korte campagnespeech. Vervolgens lopen zij naar de kraam bij Stadhuisbrug, waar o.a. staatssecretaris Frank Heemskerk staat te flyeren.

Amsterdam (Zuid Oost en Slotervaart)

15.00 uur: Ontvangst op de Ganzenmarkt (bij grote PvdA stand - Bijlmerdreef 1200). Lijsttrekkers Marcel la Rose (Amsterdam Zuid Oos), Lodewijk Asscher en Achmed Baadoud zijn ook aanwezig.

Amstelveen

17.00 uur: Ontvangst bij Café Uilenstede

17.15 uur: Wouter Bos en Remco begeven zich naar de bar en tappen biertjes. Vervolgens gesprek met studenten


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...