Eberhard van der Laan op bezoek in Tilburg

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 20 februari 2010 17:00
plaats Zie bericht
aanwezigen E.E. (Eberhard) van der Laan i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Eberhard brengt zaterdag een bezoek aan Tilburg, waar hij twee bijeenkomsten zal bijwonen.

Om 17.00 uur brengt hij een bezoek aan het Ronde Tafel Huis, een zeer succesvol multireligieus en multicultureel ontmoetingscentrum. Hij gaat daar in gesprek over leefbaarheid en integratie in een gebied als Tilburg-Noord.

In het Ronde Tafel Huis zal ook een vertegenwoordiging van de vereniging Bewonersklankbord Wagnerplein aanwezig zijn. Deze vereniging probeert vanuit bewonersperspectief zoveel mogelijk invloed uit te oefenen op het proces tot grootschalige herstructurering van het Wagnerplein, dat het 'Bruisend hart' van Tilburg-Noord moet worden.

Om 18.00 uur zal Eberhard aanwezig zijn in wijkcentrum de Ypelaer. Daar zal gesproken worden over de impulsaanpak van de wijk Stokhasselt (één van de vijf impulswijken in de stad). Vertegenwoordigers van deze impulsaanpak zullen hun rol duidelijk maken, de reeds genomen en nog te nemen maatregelen toelichten en mooie en inventieve initiatieven etaleren. Ook zullen zij aandacht besteden aan de impulsdoelen, te weten: iedere jongere een startkwalificatie, ieder huishouden een kostwinner en iedereen boven de armoedegrens. Met name zal er aandacht zijn voor het waardebonnensysteem en de 'groeidiamant', een toeleidingsproject naar werkgelegenheid voor jongeren.

Kom dus aanstaande zaterdag naar Tilburg!


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...