Eberhard van der Laan bezoekt Tuindorp en Amsterdam-West

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 26 februari 2010 10:30
plaats Zie bericht
aanwezigen E.E. (Eberhard) van der Laan i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Vrijdag 26 februari bezoekt Eberhard van der Laan onder andere de wijken Tuindorp en Amsterdam West. Ook is er nog een avondprogramma in Alkmaar en Almere.

10.30 uur Eberhard Van der Laan op het Zonneplein. Rondgang langs drie recentelijk gerealiseerde bewonersinitiatieven: Sterrenplein, Planetenplein en Aldebaranplein. Toelichting door Karin de Graef. Onderweg is er gelegenheid om met passerende buurtbewoners te spreken en een enquête te doen.

11.30 - 12.30 uur Presentatie van buurtinitiatieven in blauwe zaal Zonnehuis op Zonneplein met lunch. Gelegenheid om met Eberhard te discussiëren over leefbaarheid in Tuindorp Oostzaan, de betrokkenheid van bewoners en hun initiatieven hierbij. Ook wordt er gesproken over geplande activiteiten in Tuindorp Oostzaan van buurtbewoners. Tijdens deze bijeenkomst wordt lunch geserveerd in de lunchroom van het Zonnehuis.

13.00 - 14.45 uur Canvassen in Amsterdam-West.

13.00 - 14.30 uur Bezoek Turkse moskee Rozengracht (samen met Turks raadslid Amsterdam).

16.00 - 17.15 uur Programma in Alkmaar (locatie: gebouw speeltuinvereniging De Hoef) met onder anderen Gert-Jan Leerink (lijsttrekker), Rian van Dam (wethouder), Atif Yar (raadslid, tevens gezicht van wijk De Hoef), buurtbewoners. PvdA Alkmaar wil fors investeren aan de ‘bijna aandachtswijken’. Hiervoor wordt het plan Nieuw Alkmaars Peil gepresenteerd. De wijkaanpak moet worden gecontinueerd en verbreed, onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’. Het verbeteren van de leefbaarheid in Alkmaar gaat daarom voor het uitbreiden van de stad. Tevens zal minister van der Laan in gesprek gaan met buurtbewoners over de wijk.

's Avonds: Avondbijeenkomst met Eberhard. Hiervoor gaat Eberhard eten met Almeerders.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...