Guusje ter Horst bezoekt Den Helder

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 13 februari 2010 16:00
plaats Zie tekst
aanwezigen P.H. (Pieter) Hofstra i, G. (Guusje) ter Horst i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Op zaterdag 13 februari zal minister Guusje ter Horst een campagne-bezoek afleggen aan de PvdA-afdeling in Den Helder. Het thema van het bezoek is 'Veiligheid en veiligheidsbeleving van burgers'.

Op het programma zullen staan een ontvangst door leden van het PvdA afdelingsbestuur en de fractie, een wandeling door de binnenstad van Den Helder en een politiek café in Buurthuis Centrum. Het campagnebezoek met Guusje ter Horst begint - zoals het zich op dit moment laat aanzien - om 16.00 uur en eindigt om ongeveer 19.30 uur.

Programma (onder voorbehoud):

16.00 uur Ontvangst in gebouw 30 op de Oude Rijkswerf. Burgemeester Schuiling zal bij deze ontvangst ook kort aanwezig zijn.

16.30 uur Wandeling door een deel van de Helderse binnenstad. Tijdens deze wandeling zal Guusje begeleid worden door o.a. wijkmanager Cees Pieterse en hoofd-handhaving van de gemeente, Pieter Hofstra.

17.15 uur Aankomst bij Buurthuis Centrum. Voor het wandelonderdeel van het campagnebezoek wordt ook de pers van harte uitgenodigd om mee te wandelen.

17.30 uur Politiek café

19.30 uur Einde programma


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...