Politiek café met Frank Heemskerk in Emmen

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 27 februari 2010 16:30
plaats café De Fransche Kroon (Matissepassage 8)
aanwezigen F. (Frank) Heemskerk i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Voormalig staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken is zaterdag aanwezig bij een politiek café in Emmen met als thema werkgelegenheid, crisis en vestigingsklimaat. Dit is een urgent thema in een grote grensgemeente als Emmen met veel werkgelegenheid in (internationale) industrie en logistiek.

Samen met wethouder Gezienes Evenhuis (economische zaken), lijsttrekker Bouke Arends en (kandidaat-)raadsleden van de PvdA zal Frank Heemskerk ingaan op de werkgelegenheid en het vestigingsklimaat in Zuidoost-Drenthe. De PvdA Emmen wil in de komende periode nieuwe banen scheppen en bestaande werkgelegenheid in stand houden.

De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk en aanwezigen kunnen deelnemen aan de discussie.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...