Rotterdamse Dialogen 2009, met Eberhard van der Laan en Ahmed Aboutaleb

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 19 november 2009 19:00
plaats Rotterdam
locatie Beurs-WTC, Beursplein 37 Toon locatie
aanwezigen S. (Samira) Bouchibti i, A. (Ahmed) Aboutaleb i, E.E. (Eberhard) van der Laan i, H.J. (Rik) Grashoff i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Rotterdammers in debat over eigen stad. Met Eberhard van der Laan, Ahmed Aboutaleb, Rik Grashoff en Paul Scheffer.

Rotterdammers kunnen vanavond meedoen aan het debat over hun eigen stad. Wat merken zij van de maatschappelijke veranderingen die Rotterdam de afgelopen vijf decennia heeft ervaren? Zijn ze blij, tevreden, angstig? Voelen ze zich veilig en met de omgeving verbonden? Is er een breed gedragen vertrouwen?

Aan het debat ‘Rotterdamse Dialogen 2009’ wordt onder andere deelgenomen door minister Eberhard van der Laan, burgemeester Ahmed Aboutaleb, wethouder Rik Grashoff en Paul Scheffer. Het wordt geleid door PvdA Tweede-Kamerlid Samira Bouchibti en Fons de Poel.

Aanmelden is noodzakelijk: hetdebat.avm@hotmail.com


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...