Nijmeegs Kennisfestival, Nijmegen

Nijmegen
Anton Bussemaker
datum 13 oktober 2007 12:30 - 13:00
plaats Nijmegen
locatie Locatie: Wijkcentrum Titus Brandsma, Tweede Oude Heselaan 386 Toon locatie
aanwezigen J. (Jeltje) van Nieuwenhoven i, J.G.M. (Hans) Alders i, D.M. (Diederik) Samsom i, H.W.C.G. (Harry) Keereweer, P.F.G. (Paul) Depla e.a.

Het Kennisfestival is een jaarlijkse manifestatie, waar de diverse PvdA Werkgroepen die in de Nijmeegse PvdA actief zijn zich presenteren door middel van workshops. Onderwerp van het festival is klimaatverandering.

Het kennisfestival 2008 op 13 oktober begint na het ontvangst met een plenair gedeelte met aansprekende presentaties (met gedurfde stellingen) waarin lokale, regionale en landelijke politici, wetenschappers en andere bekende Nederlanders samen met inwoners, studenten, werkgevers uit Nijmegen en omstreken in debat gaan over wat klimaatverandering voor Nijmegen betekent, en wat Nijmegen bij kan dragen aan landelijke en internationale doelstellingen ten aanzien van klimaat.

Na het plenaire gedeelte gaan we verder in parallelle workshops. In twee workshops duiken we dieper in het klimaat. Een workshop praten we verder over lokale maatregelen om minder schadelijke stoffen uit te stoten. In een andere workshop gaan we in op de gevolgen van klimaatverandering voor onze waterhuishouding en de veiligheid tegen overstromingen. Maar ook zijn er twee workshops over andere belangrijke PvdA thema’s, namelijk zorg en de landelijke politiek.

Het programma ziet er als volgt uit.

12.30 – 13.00 Ontvangst Centraal ontvangst met koffie en thee; welkom heten van gasten, uitreiken programma

13.00 – 13.45 Presentaties van Diederik Samsom, Harry Keereweer en Hans Alders. 

13.45 – 14.15 Discussie met de zaal, onder leiding van Jeltje van Nieuwenhoven In deze discussie kan het publiek vragen stellen aan de pannelleden (naast de sprekers ook Paul Depla, Hannie Kunst, Anneke Arzbach en Marije Laffeber), maar ook zal Jeltje een discussie leiden over wie wat nog meer kan doen aan klimaatverandering

14.15 – 15.00 Pauze

15.00 – 16.00 4 parallelle workshops:

Workshop 1: Maatregelen tegen klimaatverandering. Presentatie klimaatplan Nijmegen en rol van de EU, met daarna discussie over wat we lokaal, nationaal en internationaal kunnen doen om klimaatverandering tegen te gaan (met Anneke Arzbach en Marije Laffeber)

Workshop 2: Bewust van water, over de risico’s van overstromingen en hoe we in de regio om moeten gaan met water (met Harry Keereweer en Paul Depla)

Workshop 3: Zorg (onderwerp nog bekend te maken)

Workshop 4: Landelijke politiek (onderwerp nog bekend te maken)

16.00 – 17.30 Borrel 

Lokatie: Locatie: Wijkcentrum Titus Brandsma, Tweede Oude Heselaan 386

Meer info?

www.nijmegen.pvda.nl


1.

Meer over...