Meer Rood op Straat, Heel - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 6 juli 2020
kalender

Meer Rood op Straat, Heel

kaart nederlandHeel

Aanstaande zaterdag 22 september gaan PvdA Bewindspersonen, Tweede Kamerleden, en lokale en regionale politici in heel Nederland de straat op om met de kiezers te discussiëren over de dinsdag gepresenteerde miljoenennota. De PvdA is trots op de miljoenennota. Het roer is om! De PvdA staat voor een eerlijk en sociaal Nederland, waarvoor we gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen.

NOORD-BRABANT

Helmond

Afdeling Helmond gaat samen met Attje Kuiken (lid Tweede Kamer) in gesprek met de mensen in Noord-Brabant. Zij staan tussen 11.00 en 12.30 uur op de zaterdagmarkt in het centrum van Helmond.

Breda

Afdeling Breda staat van 13.00 tot 16.00 uur met een kraam op de Grote Markt. Attje Kuiken (lid Tweede Kamer) sluit bij deze activiteit aan.

Den Bosch

Afdeling Den Bosch staat tussen 12.00 en 15.00 uur met een kraam bij winkelcentrum Arena (bij H&M). Martijn van Dam (lid Tweede Kamer) is aanspreekbaar voor alle Bosschenaren.

Roosendaal

Afdeling Roosendaal staat op vrijdagavond en zaterdagmiddag met twee groepen vrijwilligers in het centrum van Roosendaal.

LIMBURG

Maasbree

Afdeling Maasbree staat samen met Lia Roefs (lid Tweede Kamer) tussen 11.00 en 12.00 uur bij de supermarkt Jumbo in Maasbree.

Slinger Kerkrade

Pauline Smeets (lid Tweede Kamer) sluit aan bij de slinger die van 11.00 tot 15.00 uur de afdelingen Onderbanken, Landgraaf en Kerkrade aandoet.

Slinger Heerlen

De afdelingen Nuth, Brunssum en Heerlen hebben de handen voor deze dag ineengeslagen en reizen van afdeling naar afdeling. Van 11.00 tot 15.000 uur zijn de leden, besturen en vertegenwoordigers in deze afdelingen aanwezig en gaan het gesprek aan met de lokale bevolking 

ZUID-HOLLAND

Delft

Vanaf 12.00 uur ( tot 15.00 uur) staat afdeling Delft bij plein Zuiderpoort met een grote rode groep te flyeren. Na afloop van deze actie treken zij de wijken in.

Den Haag

Afdeling Den Haag staat aanstaande zaterdag tussen 12.00 en 15.00 uur  op drie locaties in de stad. Pierre Heijnen (lid Tweede Kamer) flyert bij het winkelcentrum aan de Leyweg met een groep PvdA-vrijwilligers. Angeline Eijsink (lid Tweede Kamer) gaat bij de ingang van de Bijenkorf in gesprek met de burger. De derde activiteit vindt plaats op de Haagse Markt. Simon van Driel (lid Eerste Kamer) sluit aan bij deze actie.

Dordrecht

Op zaterdag 22 september is er Straten Generaal in Dordrecht. De Dordtse PvdA gaat tijdens de Straten Generaal de straat op in Crabbehof en Wielwijk met niemand minder dan MINISTER ELLA VOGELAAR, die de Kabinetsplannen voor komend jaar zal toelichten. De afdeling en minister Vogelaar zijn van 11:00 uur tot 11:30 in winkelcentrum Crabbehof en van 11:30 uur tot 12:30 uur op het Admiraalsplein in Wielwijk. Dan is er gelegenheid om met hen in gesprek te gaan over de plannen voor deze wijken.Ella Vogelaar zal om 13.00 uur verstrekken. De PvdA fractie zal dan nog enige tijd aanwezig blijven om gesprekken te voeren.

Gouda

Afdeling Delft staat met haar kraam op de vaste plek (Kleiweg-hoek Blauwstraat) en zal, tussen 09.00 en 15.00 uur) in gesprek gaan met de voorbijgangers.

Rotterdam

Deze dag en deze zondag staan in het teken van de doelgroepen campagne van de PvdA fractie Rotterdam. Ahmed Aboutaleb (staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid) brengt een bezoek aan de Kocatepe Moskee. Daarna zal hij op de Afrikaandermarkt in gesprek gaan met de inwoners van Rotterdam. Ook Chantal Gill’ard (lid Tweede Kamer) is deze dag in Rotterdam op straat te vinden.

Vlaardingen

Afdeling Vlaardingen gaat de straat op om in gesprek te gaan met de inwoners van Vlaardingen. Zij staan, samen met Margot Kraneveldt (lid Tweede Kamer), vanaf 11.00 op het Veerplein (markt in het centrum van Vlaardingen).

Zoetermeer

Zaterdag 22 september aanstaande staat de PvdA Zoetermeer met een politieke kraam in het Stadshart. Dit in het kader van de zogeheten Straten Generaal. Met veel rood op straat, balonnen en flyers, wil de PvdA aandacht vragen voor de politieke actualiteit. De Zoetermeerse afdeling wordt bijgestaan door PvdA Kamerlid in de Tweede Kamer Roos Vermeij (39), woordvoerder ruimtelijke ordening en grondbeleid. De kraam van de PvdA is van 11.00 uur tot 15.00 uur te vinden op het Promenadeplein (het plein voor de HEMA). 

NOORD-HOLLAND

Alkmaar

Afdeling Alkmaar en Paul Kalma (lid Tweede Kamer) flyert op deze zaterdag in het centrum van Alkmaar tussen 13.00 en 14.30 uur.

Amsterdam Osdorp

Afdeling Amsterdam Osdorp staat met een kraam op het Osdorpplein tussen het winkelend publiek. Khadija Arib (lid Tweede Kamer) sluit zich tussen 13.00 en 16.00 uur aan bij deze actie en gaat met de mensen in gesprek.

Amsterdam Noord

John Leerdam (lid Tweede Kamer) staat met een tiental vrijwilligers tussen 12.00 en 14.00 uur in Amsterdam Noord op het Buikslotermeerplein (naast V&D) tussen het winkelend publiek.

Amsterdam Zuidoost

Afdeling Zuidoost staat tussen 14.30 en 16.00 uur bij de ingang van de Ganzenhoef (ingang winkelcentrum). Bij deze actie sluit ook John Leerdam (lid Tweede Kamer) aan.

Amsterdam Zeeburg

Afdeling Zeeburg staat tussen 12.00 en 14.00 uur op de hoek van de Javastraat en de Sumatrastraat. De afdeling heeft een drietal thema’s benoemd waaraan zij aandacht wil besteden: 1. Overlast Jongeren / Voorzieningen Jongeren. 2. Parkeerdruk Oostelijk Havengebied. 3. Naar welke school gaan onze kinderen / Tevreden of ontevreden. Mei Li Vos (lid Tweede-Kamer) is hierbij aanwezig.

Amsterdam Slotervaart

Afdeling Slotervaart staat van 11.00 tot 12.30 uur op het August Allebéplein in Overtoomse Veld. De afdeling gaat met vragenlijst de straat op om hun oordeel te laten geven over Slotervaart en de kabinetsplannen. Samira Bouchibti (lid Tweede Kamer) sluit aan bij deze actie.

Haarlem

Afdeling Haarlem staat van 10.00 tot 14.00 uur te flyeren en ballonnen op te blazen op de Grote Markt en in de Grote Houtstraat. Ferd Crone (lid Tweede kamer) doet bij deze activiteit actief mee.

Haarlemmermeer

Afdeling Haarlemmermeer staat vanaf 14.00 uur op het Raadhuisplein in Hoofddorp. Joyce Sylvester (lid Eerste Kamer) sluit aan bij deze activiteit. De PvdA-wethouders van Haarlemmermeer (Nobel en Horn) zijn eveneens aanwezig om het gesprek aan te gaan met de inwoners van de gemeente.

Hilversum

Afdeling Hilversum staat tussen 13.00 en 15.00 uur op de Groest (bij de Hubo). Hier staat de afdeling met een kraam, deelt de afdeling flyers uit, blaast men ballonnen op voor de kinderen. Mei Li Vos (lid Tweede-Kamer) is ook aanwezig.

Zaanstad

De afdeling Zaanstad zal de Straten Generaal aangrijpen om na het zomerreces het contact met de burger weer op te pakken. Zij zullen flyers uitdelen en in gesprek gaan met de  mensen over zaken die hen bezighouden. De PvdA is zichtbaar en aanspreekbaar, ook op straat. Samira Bouchibti (lid Tweede-Kamer) is ook aanwezig. Ook wethouder Hans Luiten (van 12.00 tot 13.00 uur) en fractievoorzitter Jeroen Olthof zullen aanwezig zijn. De afdeling staat van 12.00 tot  15.00 uur op straat.

UTRECHT

Utrecht

Afdeling Utrecht flyert van 11.00 tot 16.00 uur in het centrum in de stad. Staf Depla, Hans Spekman, Eelke v/d Veen (allen leden Tweede Kamer) en Cathrijn Haubrich-Gooskens (lid Eerste kamer) gaan in gesprek met de inwoners van Utrecht.

OVERIJSSEL

Deventer

Afdeling Deventer is tussen 10.00 en 15.00 uur actief rond de marktkraam op de Brink.

Enschede

Afdeling Enschede staat op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur in de binnenstad rondom het Ei van Ko.

GELDERLAND

Apeldoorn

Afdeling Apeldoorn loopt tussen 13.00 en 15.00 uur over de markt in het centrum van Apeldoorn. Ton Heerts (lid Tweede Kamer) is hierbij aanwezig en gaat in gesprek met de lokale bevolking.

Arnhem

Jacqueline Cramer (minister Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) gaat samen met afdeling Arnhem de straat op. Zij doen dit van 12.00 tot 16.000 uur en staan bij het Land van de Markt (bij het nieuwe Musiskwartier).

Ede

Vanaf 13.30 uur staat afdeling Ede massaal op straat op haar vaste plek in het centrum (bij de Rabobank). De raadsfractie en het afdelingsbestuur zullen er ook zijn. De PvdA in Ede doet dat met een bijzondere Rode Kamer in Ede Centrum. Opdracht: uitleggen hoe rood de rijksbegroting voor 2008 is. Wat betekent die begroting voor onze kiezers.

Nijmegen

Afdeling Nijmegen verspreidt de flyer op zaterdag huis-aan-huis.

FLEVOLAND

Almere

Afdeling Almere staat zaterdag tussen 13.00 en 15.00 uur op het stationsplein (voorkant Almere CS). Aleid Wolfsen en Lea Bouwmeester (beide lid Tweede Kamer) ondersteunen deze actie met een actieve aanwezigheid.

Lelystad

Aleid Wolfsen en Lea Bouwmeester (beide lid Tweede Kamer) staan samen met leden, bestuurders en vertegenwoordigers tussen 10.00 en 12.00 uur met een marktkraam op het Stadhuisplein.

DRENTHE

Assen

Afdeling Assen staat vanaf 14.00 uur bij de Albert Heijn XL (centrum). Agnes Wolbert (lid Tweede Kamer) flyert mee met de leden, bestuursleden en vertegenwoordigers uit Emmen.

Emmen

Afdeling Emmen staat samen met Marianne Besselink en Agnes Wolbert (beide lid Tweede kamer) tussen 14.00 en 15.00 uur in het centrum van Emmen op de Picassopassage.

GRONINGEN

Groningen

Afdeling Groningen staat vanaf 12.00 op de Vismarkt en Grote Markt. Marianne Besselink en Marjo van Dijken (beide lid Tweede kamer) gaan in gesprek met de Groningers.

Veendam

Afdeling Veendam staat tussen 12.00 en 14.00 uur op het Veenlustplein (centrum Veendam) met leden, bestuurders en vertegenwoordigers uit Veendam. Harm Evert Waalkens (lid Tweede-Kamer) sluit aan bij deze actie.

FRIESLAND

Leeuwarden

Afdeling Leeuwarden staat vanaf 13.00 uur bij het gerechtshof Zaailand. Mies Westerveld (lid Eerste Kamer) ondersteunt de afdeling en gaat het gesprek aan met de Friezen.

Heerenveen

Afdeling Heerenveen en Jacques Tichelaar (fractievoorzitter PvdA Tweede Kamer) flyeren en delen rozen uit tussen 11.00 en 12.00 uur bij het ABC-complex en de Dracht. De afdeling heeft tevens de campagnekraam opgetuigd.

Sneek

Afdeling Sneek staat met een marktkraam vanaf 12.30 uur op het Schaapmarktplein in het centrum van Sneek. Jacques Tichelaar is ook aanwezig om in gesprek te gaan met de Friese bevolking.

Weststellingwerf

Lutz Jacobi (lid Tweede Kamer) helpt de lokale afdeling tussen 10.00 en 13.00 uur met flyeren (een lokale flyer en een landelijke flyer) en het uitdelen van rozen en ballonnen. De afdeling staat met een PvdA-Kraam op het Lindefestival (braderie) in Wolvega. 

Neem voor meer informatie contact op met uw lokale afdeling.

Meer deelnemende afdelingen:

Coevorden, Aa en Hunze, Ooststellingwerf, Franekeradeel, Rhenen, Epe, Zaltbommel, Rheden, Scherpenzeel, Doesburg, Doetinchem, Pekela, Hoogezand-Sappemeer, Haren, Eemsmond, Helden, Stein-Beek, Mook en Middelaar, Voerendaal, Roermond, Nuth, Brunssum, Weert, Leudal, Onderbanken, Gilze en Rijen, Deurne, Oss, Schijndel, Drimmelen, Steenbergen, Muiden, Aalsmeer, Drechterland, Heerhugowaard, Den Helder, Wijdemeren, Naarden, Haaksbergen, Soest, Barendrecht, Ouderkerk a/d Ijssel, Alphen a/d Rijn, Waddinxveen, Rijswijk, Borsele en anderen.


1.

Meer over...