AOW en Oranje op PvdA-toer

Met dank overgenomen van A.J. (Anja) Timmer i, gepubliceerd op woensdag 2 december 2009.

KAMPEN - Tussen de sinterklaasinkopen door troffen winkelende Kampenaren zaterdagmiddag zomaar een folderend Tweede Kamerlid aan.

Anja Timmer was op uitnodiging van de lokale PvdA-afdeling op bezoek in de IJsselstad. Timmer deelde in de winkelstraat folders over de verhoging van de AOW-leeftijd, toch een zwaar onderwerp. Daarvoor was er tijd voor meer luchtigheid toen zij samen met partijgenoten het Stedelijk Museum bezocht.

Omdat het Tweede Kamerlid het koninklijk huis in haar portefeuille heeft, was zij volgens Kamper raadslid Bea Lichtendahl 'doltenthousiast' over het jonge museum. "Het is een gigantisch mooi museum", verklaart Lichtendahl de keuze om de parlementariër - die een toer door Overijssel maakt - hier naar toe te halen. Het huis van Oranje is één van de vier hoofdonderwerpen in het museum.

Eigenlijk had Lichtendahl Timmer mee willen nemen naar het koffiedrinken tussen allochtonen en autochtonen, dat iedere woensdagmorgen in de seniorenflat Baanzicht is. "Want zo kan het ook", stelt het Kamper raadslid. De initiatiefnemers hadden het voor deze gelegenheid wel naar de zaterdagmiddag willen verplaatsen, ware het niet dat het nu net tegelijk viel met het islamitische offerfeest.

Wat Lichtendahl en haar afdeling betreft is het nog niet gedaan met 'Haags' bezoek naar de Hanzestad. Hoog op de wensenlijst staan nog minister Wouter Bos en staatssecretaris Sharon Dijksma. Via verschillende wegen wordt geprobeerd hen nog tijdens de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart naar Kampen te krijgen.

Dit artikel verscheen in de Stentor, door Henriët Dijk. 29 november 2009