Landelijke campagnebijeenkomst in Eindhoven

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 1 februari 2010 20:00
plaats jongerencentrum Dynamo, Catharinaplein 21
aanwezigen N. (Nebahat) Albayrak i, W.J. (Wouter) Bos i, G. (Guusje) ter Horst i, R.H.A. (Ronald) Plasterk i, J. (Jan) Hamming, M.C.Th. (Mary) Fiers i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Vanavond vindt de eerste van vijf landelijke campagnebijeenkomsten voor de gemeenteraadsverkiezingen plaats in Eindhoven. De bijeenkomst gaat over veiligheid en leefbaarheid, met minister Guusje ter Horst, minister Ronald Plasterk en staatssecretaris Nebahat Albayrak. De avond wordt geleid door de lijsttrekker van de PvdA in Eindhoven Mary Fiers. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is in het jongerencentrum Dynamo, Catharinaplein 21 te Eindhoven.

Tijdens de bijeenkomst kunnen Eindhovenaren die niet in de zaal aanwezig zijn live inbellen met hun vragen aan de politici over veiligheid en leefbaarheid in de stad. Dit zal voor het eerst zijn dat een politieke partij op een dergelijke manier burgers die niet aanwezig zijn bij een bijeenkomst betrekt. Guusje ter Horst en Nebahat Albayrak vertellen over hun ervaringen eerder op de dag tijdens de werkbezoeken.

Voorafgaand aan de campagnebijeenkomst zullen minister Ter Horst en staatssecretaris Albayrak verschillende projecten bezoeken in Brabant. Zo wordt in Den Bosch een wandeling door de wijk Boschveld georganiseerd en een fietsenmakerij bezocht, waar mensen werken met een drugsverleden. Vervolgens zal in Breda een kunstgrasveld geopend worden. Ook zal Jan Hamming in Tilburg de werkgelegenheidsprijs uitreiken en een moskee bezoeken (Wandelboslaan 2 om 17.00 uur).

Guusje ter Horst gaat van 19.30 uur tot 20.30 uur op bezoek in het winkelgebied Woenselse Markt / Kruisstraat. Het centrale thema is 'veiligheid van ondernemers'. In dit winkelgebied zijn recent winkeliers overvallen. Nebahat Albayrak bezoekt van 18.30 tot 20.00 uur de wijk Blixembosch en de Women Fight Club in de wijk Vaartbroek, een wijkinitiatief om allochtone meiden Thai-boksles te geven om zich veiliger te laten voelen op straat.

U kunt reserveren via de telefonische reserveerlijn van de PvdA: 0900-9553. Voor aanmelding heeft u het nummer van deze bijeenkomst nodig: 5677. Houd ook uw relatienummer en uw postcode bij de hand. Als u geen relatienummer heeft wordt u doorverbonden met een van onze medewerkers van de Ledenadministratie (tijdens kantooruren).

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

Voorafgaand aan Dynamo

13.00 uur campagne in Den Bosch, startpunt basisschool 't Boschveld, Celsiusstraat 29

14.45 uur campagne in Breda, startpunt kantine tennisvereniging, Kantenbeemd 1, Breda

16.30 uur campagne in Tilburg, startpunt restaurant Etenstijd, Professor van Buchemlaan 4

18.30 - 20.00 uur Nebahat Albayrak bezoekt Blixembosch (Wijkcentrum Blixems, Ouverture 2-4, Eindhoven) en de Women Fight Club (Bibliotheek Vaartbroek, Tarwelaan 56, Eindhoven)

19.30 - 20.30 uur Guusje ter Horst op buurtbezoek in het winkelgebied Woenselse Markt / Kruisstraat

Programma in Dynamo

19.00 uur Inloop. In atrium van Dynamo geven breakdancers demonstratie. Op het plein voor Dynamo maken jongeren graffiti met als thema de PvdA-roos.

20.00 uur Openingsgesprek Mary Fiers en Ronald Plasterk

19.45 uur Discussie met mensen die kunnen inbellen en vragen op het gebied van veiligheid stellen aan de politici en deskundigen, onder andere de leiding van het politiekorps en jongerenwerkers.

20.30 uur Nebahat Albayrak vertelt over haar ervaringen tijdens het werkbezoek eerder in de wijk

20.45 uur Guusje ter Horst vertelt over haar ervaringen tijdens het werkbezoek eerder in de wijk

21.00 uur Debat met Plasterk, Ter Horst en Albayrak op het podium, discussie met de zaal

21.25 uur Afsluitende speech


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...