Landelijke campagnebijeenkomst met Wouter Bos en Mariëtte Hamer in Almere

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 23 februari 2010 20:00
plaats Podium De Meester, Rentmeesterstraat 2
aanwezigen W.J. (Wouter) Bos i, M.I. (Mariëtte) Hamer i, A.Th. (Adri) Duivesteijn i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Op dinsdag 23 februari is in Almere een grote landelijke campagnebijeenkomst met Wouter Bos, Mariëtte Hamer en lijsttrekker voor de PvdA in Almere Alphons Muurlink. De avond staat in het teken van de toekomst van Nederland en Almere. Hoe ziet de PvdA de toekomst van Nederland en de stad? Ook is er gelegenheid om Wouter en Alphons vragen te stellen, over de gemeenteraadsverkiezingen of de actualiteit.

De avond start om 20.00 uur (deur open 19.30 uur) met een discussie over de toekomst van Almere. Aan verschillende organisaties is gevraagd hoe zij willen dat Almere er over tien jaar uitziet. Hoe moet het welzijnswerk voor jongeren eruit komen te zien? Kiezen we voor jeugdwerkers of stadscommando’s? Wat kan de politiek betekenen voor ondernemers en bewoners? In korte en krachtige presentaties worden de verschillende visies voorgelegd aan lijsttrekker Alphons Muurlink, Adri Duivesteijn en Mariëtte Hamer.

Na een spetterend muzikaal optreden van ‘jongeren van de wereld’ kun je Wouter Bos en Alphons Muurlink het hemd van het lijf vragen. Over de politieke actualiteit, maar natuurlijk ook over de gemeenteraadsverkiezingen.

De avond wordt afgesloten met een daverende speech van Wouter Bos waarin hij aangeeft waarom mensen op 3 maart PvdA zouden moeten stemmen.

Wij hopen je op deze bijeenkomst te mogen begroeten.

NB: Na afloop is er de mogelijkheid om met iedereen 10 km-schaatsen te kijken.

Je kunt reserveren via de telefonische reserveerlijn van de PvdA: 0900-9553. Voor aanmelding heb je het nummer van deze bijeenkomst nodig: 5680. Houd ook je relatienummer en postcode bij de hand. Als je geen relatienummer hebt word je doorverbonden met een van onze medewerkers van de Ledenadministratie (tijdens kantooruren).


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...