KennisCafé #22: Aan wie vraag je het?, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 15 maart 2010 20:00 - 22:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10 Toon locatie
toegankelijkheid openbare bijeenkomst
aanwezigen G.J.J. (Guus) Heerma van Voss i e.a.
organisatie De Balie i

Onafhankelijk wetenschappelijk advies

Of het nou gaat om klimaatbeleid, een griepprik, filebestrijding of kernenergie; beleidsmakers schermen met kilometers onafhankelijke wetenschappelijke adviezen als basis voor beleid. De waarde van deze adviezen staat regelmatig ter discussie; publiek, politiek en bestuur verwijzen het naar de prullenmand als het niet in hun straatje past. Of nog erger: het verdwijnt ongebruikt in de onderste bureaulade.

Moeten wetenschappers zich lenen voor het rechtvaardigen van beleid?

Martijn van Calmthout spreekt met Edwin de Jong (de Jong Beleidsadviseurs), Klaas van Egmond (hoogleraar geowetenschappen, UU), Guus Berkhout (hoogleraar innovatiemanagement, TU delft) en Marc Vermeulen (directeur IVA).

Het KennisCafé is en coproductie van De Volkskrant, KNAW, Science Center NEMO en De Balie.

bestel kaarten


Inhoudsopgave

  1. De Balie
  2. Meer over...

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...