Go West: The changing face of China's invisible cities, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 11 februari 2010 20:30
plaats Amsterdam
locatie De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10 Toon locatie
aanwezigen A.D.S.M. (Annette) Nijs i e.a.
organisatie De Balie i

De komende tien jaar verhuizen maar liefst 350 miljoen Chinezen van het platteland naar de stad. Ze komen niet alleen terecht in bekende kuststeden als Shanghai, Peking of Guangzhou, maar ook in voor ons nog volslagen onbekende maar snelgroeiende metropolen in Centraal en West-China als Hefei (5 miljoen inwoners), Zhengzhou (7 miljoen). Shijiazhuang (9 miljoen) of Chongging (32 miljoen). China-correspondent Michiel Hulshof en architect Daan Roggeveen zijn de initiatiefnemers van het Go West Project. Hierin onderzoeken zij aan de hand van de ontwikkelingen van deze ontluikende metropolen de grenzen tussen architectuur en journalistiek.

Daan Roggeveen werkte als architect bij onder meer MADA s.p.a.m., NL Architects en IPMMC Concepts. Als fotograaf maakte hij diverse foto-essays en tentoonstellingen over de hedendaagse stad en haar ontwikkeling. Michiel Hulshof is China-correspondent voor Vrij Nederland, het ANP en Het Gesprek. Daarvoor was hij politiek redacteur van Vrij Nederland en maakte programma’s in de Balie en de Brakke Grond. Ze wonen allebei in Shanghai.

Dit programma is gratis.


Inhoudsopgave

  1. De Balie
  2. Meer over...

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...