En toen was het kerstreces...

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op donderdag 17 december 2009.

Het zit erop! Van de week waren het de laatste loodjes voor het kerstreces. Maandag ben ik met fractiemedewerker Willem de Wildt nog fanatiek op werkbezoek geweest bij de politie in Nijmegen. We hebben er onder meer gesproken over toezicht en handhaving op het terrein van prostitutie en mensenhandel. Dat was een goede voorbereiding op het rondetafelgesprek dat we dinsdag in de Kamer over dit onderwerp hadden, en op de inbreng die we deze week mochten leveren op een wetsvoorstel dat de misstanden op dit terrein wil aanpakken. Ik vond het schrijnend om te horen hoe bijvoorbeeld vanuit weeshuizen in Hongarije meisjes worden geronseld om in de Nederlandse prostitutiesector te werk gesteld te worden. Afschuwelijke vormen van moderne slavernij. Er kan niet genoeg werk gemaakt worden van een intensieve bestrijding van de walgelijke mensenhandelpraktijken. Pijnlijk is ook het gebrek aan goede opvangplaatsen voor slachtoffers van mensenhandel. Dat moet in Nederland anno 2009 toch echt beter kunnen!

Vananvond hebben we de Kamervergaderingen van dit jaar afgerond met een groot aantal stemmingen over allerhande onderwerpen. Op het terrein van de kansspelen kreeg ik vandaag gelukkig een kamermeerderheid achter onze motie om duidelijker werk te maken van de beperking van reclames voor allerhande gokspelen.

En toen was het kerstreces.. Altijd weer een fijne periode van ontspanning en bezinning. Ik zie er naar uit om na deze drukke periode weer meer tijd met het gezin en de familie te hebben.

Graag wil ik ook alle lezers van dit weblog gezegende kerstdagen toewensen, en alle goeds voor het nieuwe jaar. Mijn volgende bijdrage hoop ik D.V. begin januari weer te leveren!