Nooit meer 2009! Crisisjaar onder de loep., Nijmegen

Nijmegen
Anton Bussemaker
datum 23 december 2009 20:00 - 22:30
plaats Nijmegen
locatie LUX, zaal 7 Toon locatie
aanwezigen E.M. (Esther-Mirjam) Sent i e.a.
organisatie Vereniging Nederlandse Debatcentra

2009 was onmiskenbaar het jaar van Crisis. Natuurlijk was er de financiële crisis en bijkomende economische malaise. Maar er was meer aan de hand.

Het koninklijk huis lag onder vuur, de Mexicaanse griep bedreigde de volksgezondheid, het aantal (valse) weeralarmen nam schrikbarend toe en de klimaatcrisis zorgde voor een verder opwarmende aarde.

Aan de hand van foto’s en nieuwsbeelden blikken we in LUX terug op het crisisjaar 2009. Waar komt het wantrouwen tegen de griepprik vandaan? Heeft de monarchie haar langste tijd gehad? Is het mannenwereldje van bankiers verantwoordelijk voor de economische crisis? Hoe zit het dan eigenlijk met onze eigen verantwoordelijkheid? En bovenal: komen we er met zijn allen weer bovenop in 2010?

In een talkshow gaan presentatoren Rob Verhofstad en Koen Dortmans in gesprek met vier wetenschappers van de Radboud Universiteit: Esther-Mirjam Sent (economie), Roos Vonk (sociale psychologie), René ten Bos (bedrijfsfilosofie) en Hans Hoeken (persuasieve communicatie). Zij rekenen ongenadig af met 2009, zodat u met een schoon geweten de kerstdagen in kunt.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Meer over...

1.

Documenten



2.

Meer over...