Prinses Máxima aanwezig bij Innovation Lecture

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 8 december 2009 15:55 - 18:25
plaats 's-Gravenhage
locatie tot 18.25 uur uur Ridderzaal, Den Haag Toon locatie
aanwezigen M.J.A. (Maria) van der Hoeven i, koningin Máxima i e.a.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont dinsdagmiddag 8 december de Innovation Lecture bij in de Ridderzaal te Den Haag.

De Innovation Lecture is een jaarlijks terugkerend evenement om het belang van innovaties in het ondernemerschap te benadrukken en een impuls te geven aan de maatschappelijke discussie rond dit thema. Toehoorders zijn vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de wetenschap, overheid en politiek. De lezing 'Innovation is served' wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken.

Het thema van de lezing dit jaar is diensteninnovatie. Volgens het ministerie van Economische Zaken is de dienstensector van groot belang voor de Nederlandse economie en wil Nederland door middel van innovatie de concurrentiepositie behouden. Zeventig procent van het bruto nationaal product komt van dienstverlenende bedrijven en tachtig procent van de werkgelegenheid is gericht op dienstverlening.

Prinses Máxima woont een deel van de Innovation Lecture bij, waaronder de lezing van Jeneanne Rae, CEO en oprichter van Peer Insight (adviesbureau voor diensteninnovatie). Ook is de Prinses aanwezig bij een deel van de discussie over vernieuwingen in dienstensector.


1.

M.J.A. (Maria) van der Hoeven

Doortastende CDA-politica uit Maastricht, die een vooraanstaande rol speelde als vicefractievoorzitter en minister. Begon haar loopbaan als lerares en was later directeur van het technologiecentrum Limburg. In Maastricht was zij raadslid en daarna elf jaar Tweede Kamerlid voor het CDA. In de Tweede Kamer hield zij zich onder meer bezig met bestuurlijke organisatie en voortgezet onderwijs. Dong enkele keren vergeefs naar het voorzitterschap van de Tweede Kamer, maar was wel ondervoorzitter. Als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in de kabinetten-Balkenende I-III zette zij zich in voor grotere beleidsvrijheid voor scholen, terugdringing van regeldruk en het tegengaan van schooluitval. Tijdens haar ministerschap van Economische Zaken in het kabinet-Balkenende IV i werd het thema energietransitie actueel. In 2011-2015 was zij executive director van het Internationaal Energie Agentschap.

2.

Meer over...