Debat Oude Socialisten en Marcel van Dam, Schoonhoven

Stadhuis van Schoonhoven
Wikipedia: Michielverbeek
datum 28 november 2009 10:30 - 10:00
plaats Schoonhoven
locatie Lorentzhof 1 Toon locatie
aanwezigen M.P.A. (Marcel) van Dam i, A. (Bram) Peper i, A. (Arie) de Jong i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Marcel van Dam en de Oude Socialisten over de toekomst van de sociaal-democratie. Voor het eerst sinds zijn vertrek uit de Partij van de Arbeid keert Marcel van Dam terug in de kring van zijn voormalige partijgenoten. Op uitnodiging van de Oude Socialisten in de PvdA neemt hij deel aan een debat over de toekomst van de sociaal-democratie met de vraag: 'Valt het tij nog te keren?'

Marcel van Dam houdt een inleiding, waarbij de onlangs door de VARA vertoonde tv-film 'De Onrendabelen' en het door Marcel zojuist uitgebrachte boek 'Niemands land' de leidraad zullen vormen.

Collega oud-minister Bram Peper, kritisch maar nog altijd wel lid van de partij, heeft speciaal voor deze bijeenkomst de drukproeven van dit boek via Marcel vooraf ter beschikking gekregen en zal commentaar leveren.

Publicist Paul Bordewijk zal een column uitspreken

Er zal volop gelegenheid zijn tot discussie, waarbij geen enkel onderwerp taboe is In ieder geval zal Arie de Jong, voorzitter van het gewest Zuid Holland van de PvdA, zijn bijdrage leveren. De debatten staan onder voorzitterschap van Gerda van den Berg, wethouder financien, welzijn, zorg ca van de gemeente Leiden en beoogd lijsttrekker bij de a.s. gemeenteraadsverkiezingen.

De bijeenkomst wordt gehouden in de grote zaal van Zorgcentrum Lorentzhof, Lorentzhof 1 (achter de Zoeterwoudse Singel), 2313GA, te Leiden en duurt van 10.30 tot 12.30 uur.(Zaal open vanaf 10.00 uur).

Het openbaar vervoer door Connexxion is op 28-11 gratis. De Lorentzhof is goed te bereiken via de halte Leliestraat met de bussen 11, 12, 13, 14, 32, en bus 45 van Veolia (niet gratis).

De Oude Socialisten in de Partij van de Arbeid nodigen allen, partijgenoten en niet-leden, jongeren en ouderen, van harte uit voor deze bijeenkomst en hopen op een heldere en vruchtbare discussie.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...