Top 5 kandidatenlijst Solidara Zwolle benoemd

Met dank overgenomen van D. (Düzgün) Yildirim i, gepubliceerd op maandag 16 november 2009.

Op vrijdag 13 november kwam in wijkcentrum de Enk de ledenvergadering van Solidara Zwolle bijeen. Onderwerpen op de agenda waren het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle en de kandidatenlijst.

Het grootste deel van de avond werd gesproken en gedebatteerd over de standpunten in het verkiezingsprogramma. Allerlei belangrijke onderwerpen, zoals het vergroten van de betrokkenheid van burgers bij besluiten, de gekozen burgemeester, ondersteunen van jongeren bij het vinden van stageplaatsen en werk, kansen op werk voor iedereen vergroten, armoedebestrijding, voldoende betaalbare woningen bouwen, bereikbaarheid van de stad verbeteren, behoud van groen, uitbreidingslocaties vaststellen en nog veel meer, kwamen op tafel. De aanwezige leden toonden grote betrokkenheid bij het wel en wee van de toekomst van Zwolle en haar bewoners. Uiteindelijk werd afgesproken dat het programma op detailniveau nog wordt verfijnd op enkele onderdelen. Het programma wordt vóór 1 december definitief vastgesteld door de raadsfractie, besliste de vergadering.

Daarna werden de kandidaten voor de kieslijst voorgesteld en benoemd.

 • 1. 
  Jan Boelens (65, gepensioneerd vakbondsman) werd unaniem gekozen tot lijsttrekker bij de campagne. Jan kan niet tegen onrecht en wil zich inzetten voor het versterken van de onderlinge solidariteit in de samenleving. Ouderen, zorg en onderwijs zijn onderwerpen die Jan enorm beroeren.
 • 2. 
  Op nummer 2 werd Trudy Kistemaker-Heetjans (62) gekozen. Zij is thans raadslid in de gemeenteraad van Zwolle en zet zich al jaren actief in voor de samenleving op vele facetten.
 • 3. 
  Corinne Plattel (36, personal coach) werd gekozen op nummer 3. Corin wil zich actief inzetten voor bijstandsgerechtigden en de wet Werk en Bijstand.
 • 4. 
  Op nummer vier Anneke van Snick-Kamerman (58). Mensen kennen Anneke als actief wijkbewoonster van Assendorp. Zij zet zich al jaren in met de vereniging Vrienden van Assendorp voor een leefbare woonomgeving. Bestuurlijke en ruimtelijke onderwerpen hebben de warme aandacht van Anneke.
 • 5. 
  Op nummer vijf staat Margriet Twisterling (44, zelfstandig ondernemer). Margriet was raadslid en fractievoorzitter van de SP in Zwolle van juni 2000 tot oktober 2007. Omdat de combinatie van een eigen bedrijf en haar gezin onvoldoende tijd biedt, is zij blij met de positie op nummer 5. "Ik heb het raadswerk altijd als bijzonder verrijkend ervaren. Wanneer we vijf zetels halen kunnen we het werk dusdanig verdelen, dat ik het goed kan combineren met werk en privéleven", aldus Margriet.

De Zwolse afdeling koos tot lijstduwer Düzgün Yildirim (46), senator, fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Overijssel en partijleider van Solidara. Düzgün: "Wij gaan voor echte solidariteit in Zwolle. Met arm en rijk, zwart en wit, jong en oud."

De complete kieslijst wordt binnenkort gepubliceerd op deze website.

Op 3 maart 2010 kunnen de Zwollenaren voor het eerst hun stem uitbrengen Solidara.

Bron: www.solidara.nl

 
Top 5 kandidatenlijst Solidara Zwolle benoemd
Bron: Blog Duzgun Yildirim