Angst voor maatschappelijke veranderingen? Laat uw mening horen!, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 19 november 2009 19:00
plaats Rotterdam
locatie Beurs WTC Toon locatie

Rotterdammers zijn wereldburgers. Maar Rotterdammers zijn óók stadsburgers. Hoe verschillend wij allemaal ook zijn, één ding bindt ons: het feit dat we Rotterdammers zijn.

Angst voor maatschappelijke veranderingen?

Op donderdag 19 november 2009 organiseren de stichtingen Al Jisr, Scala en Mega Productions in het kader van de 'Rotterdamse Dialogen 2009' een debat over 'Angst voor maatschappelijke veranderingen'. Rotterdammers kunnen tijdens dit debat hun mening laten horen. Ook politici en wetenschappers zullen zich mengen in de discussie;  minister Eberhard van der Laan, burgemeester Ahmed Aboutaleb, wethouder Rik Grashoff, Marco Pastors en publicist Paul Scheffer hebben toegezegd aanwezig te zijn.

De afgelopen vijf decennia heeft Rotterdam enorme maatschappelijke veranderingen ondergaan. Dit heeft het dagelijks leven in de stad sterk beïnvloed. Wat merken Rotterdammers van deze veranderingen? Zijn zij blij, tevreden of juist ongerust en angstig? Voelen ze zich veilig en zijn ze genoeg met elkaar en met de omgeving verbonden? Is er een breed gedragen vertrouwen? Of is eerder sprake van wantrouwen ten opzichte van elkaar en angst voor wat de toekomst zal brengen?

Wetenschappers en politici proberen antwoord te vinden op deze vragen. Maar wat vinden en voelen de Rotterdammers zelf? Ter voorbereiding op deze dialoogbijeenkomst zijn al gesprekken georganiseerd in de stad. Hieruit blijkt dat veel mensen duidelijk eigen standpunten hebben. 19 november komen deze standpunten ruimschoots aan bod.

  • Donderdag 19 november 2009
  • Beurs-WTC, Beursplein 37, 3011 AA Rotterdam
  • Inloop vanaf 19.00 uur
  • De toegang is gratis!
  • Wie wil deelnemen aan het debat of gewoon aanwezig wil zijn, moet zich

    aanmelden via hetdebat.avmv@hotmail.com.