Erwin Hoogland (VVD) over Afghanistan, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Vrijdag 27 november 2020
kalender

Erwin Hoogland (VVD) over Afghanistan, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 19 april 2010 20:15
plaats Den Haag
organisatie Politiek café

De VVD’er Erwin Hoogland is lid van Provinciale Staten van Overijssel. Tegelijk is hij militair. Tot begin april is hij als plaatsvervangend commandant contingent Nederland actief in Afghanistan. In het Politiek Café van maandag 19 april geeft hij een presentatie over de activiteiten van het Nederlandse leger in dat land. De locatie van het Politiek Café is als altijd de Haagsche Kluis aan het Plein 20 in Den Haag, aanvang 20.15 uur.

Erwin Hoogland (1964, Wolbeck/Duitsland) volgde verschillende militaire opleidingen in Breda, Grave, Rijswijk en Hamburg. Sinds 1983 is hij actief in het Nederlandse leger, waar hij uiteenlopende functies heeft gehad. Hij heeft nu de rang van luitenant-kolonel. Tot voor kort was Hoogland in Utrecht actief als Hoofd Sectie Coördinatie Materiële en Personele Plannen Staf Commando Landstrijdkrachten. Inmiddels is hij in Afghanistan voor vier maanden plaatsvervangend commandant contingent Nederland. Als zodanig is hij één van de twee naaste adviseurs van generaal Peter van Uhm.

Erwin Hoogland is sinds 1988 lid van de VVD. Binnen die partij had hij enkele bestuursfuncties. Binnen zijn politieke carrière is hij inmiddels gevorderd tot lid van Provinciale Staten van Overijssel, tevens vice-voorzitter van de VVD-fractie. Verder maakt hij deel uit van de VVD-partijcommissie Onderwijs en Jongerenbeleid.

 

1.

Meer over...