Europe is Us!

Met dank overgenomen van M.H.A. (Tineke) Strik i, gepubliceerd op vrijdag 2 januari 2009.

De Europese Unie werkt pas echt goed als ze van de Europeanen is. Hoe mooi dat ook klinkt, het is wel zo ongeveer de moeilijkste klus om te klaren. Mugmedia, een mediabedrijf uit Wageningen, schrok daar niet voor terug. Het produceerde in 2007 samen met leerlingen van het Marnix College in Ede een serie programma's over de Europese Unie. Met de film willen de makers scholieren enthousiast maken voor Europa en hen laten zien dat zij invloed kunnen hebben.

Een groepje leerlingen ging in Brussel onderzoeken hoe de EU werkt en òf dat wel werkt. Anderen reisden af naar Roemenië en Turkije om aan de mensen daar te vragen wat zij nou van de EU vinden.

De 9-delige lesserie ‘Europe is Us!' is een groot succes! Door meer dan 300 Nederlandse middelbare scholen is het inmiddels opgenomen in hun lessenpakket geschiedenis of aardrijkskunde. En afgelopen oktober kreeg het een ‘Seal of Approval' omdat het genomineerd was voor de Erasmus EuroMedia Award, een prijs voor educatieve mediaproducties vanuit Europees perspectief.

Zo'n initiatief geeft de Europese burger toch moed! Kijk mee en tel de bekende koppen...