Laatste stemoproep!

Met dank overgenomen van M.H.A. (Tineke) Strik i, gepubliceerd op zaterdag 31 januari 2009.

Ligt het stembiljet je nog aan te staren? Hoogste tijd om het in te vullen en op de bus te doen! Tot morgen kun je nog stemmen op je favoriete lijsttrekker voor de Europese verkiezingen. Ik geef je nog enkele redenen om het eerste vakje bij mijn naam in te vullen…

All round Politica

Graag zet ik mijn ervaring en kennis in om Europese besluiten groener, socialer en rechtvaardiger te maken. Ik heb politieke ervaring opgedaan als fractiemedewerker van de Tweede-Kamerfractie, wethouder van Wageningen, lid van de Eerste Kamer en van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa. Ik heb in die functies bewezen dat ik kan onderhandelen, draagvlak voor mijn voorstellen kan krijgen en resultaten kan boeken.

Stemmentrekker

Ik weet te overtuigen en ga scherp, enthousiast én humorvol het debat aan met Wim van de Kamp (CDA), Hans van Baalen (VVD), Dennis de Jong (SP), Thijs Berman (PvdA) en Sophie in ’t Veld (D66). Zet een frisse vrouw in zo’n panel!

Fractievoorzitter

Als je voor mij op 1 kiest krijg je een fractievoorzitter die kan samenbinden en leidinggeven. Door mijn partijkennis kan ik effectieve samenwerking bereiken binnen GroenLinks en met de andere Groenen in Europa. Ik zet me daar graag voor in, want ik geloof dat we samen meer kunnen bereiken.

Ik ben een generalist: in de senaat behandel ik de Europese dossiers, en ik schreef mee aan het landelijke en Europese verkiezingsprogramma. Als wethouder met een brede portefeuille heb ik de kans gegrepen om op veel terreinen mijn GroenLinks ambities te realiseren.

Parlementariër

Bij het Centrum voor Migratierecht doe ik onderzoek naar Europees asiel en migratiebeleid. Het Europees Parlement gaat de komende jaren voor het eerst meebeslissen over alle thema's van mijn vakgebied: asiel en migratie, privacy, strafrecht en burgerrechten. Thema's waarop GroenLinks haar sterke opvattingen moet laten doorklinken: ruimhartige bescherming van vluchtelingen, sterke migrantenrechten, gelijke behandeling en goede rechtsbescherming voor iedereen. In de ferme politiek tegen terrorisme sneuvelen de rechten van burgers het eerst. Om tegen die stroom in te vechten, moet je gezaghebbend kunnen opereren. Kathalijne Buitenweg heeft hierin een stevige positie opgebouwd: ik kan die uitbouwen en me ervoor inzetten de Europese wetgeving te verbeteren!

Hartelijke groet,

Tineke Strik

De kandidatencommissie:

"Tineke heeft statuur en straalt, mede door haar ruime politieke ervaring, gezag en (zelf)vertrouwen uit. Ze is bovendien goed thuis in de onderwerpen die op Europees niveau spelen en is toegankelijk voor een breder publiek. Tineke is een generalist met een specialisatie op het gebied van burgerrechten en migratie."

Mariko Peters:

"Als collega Europa-woordvoerder in de Tweede Kamerfractie ken ik Tineke als een zeer enthousiast en goed geïnformeerde pleitbezorger van Europese democratie en rechtsstaat. Tineke heeft niet alleen veel nuttige wetenschappelijke kennis paraat maar is ook een hartelijke en gedreven persoonlijkheid met een heel toegankelijke manier van werken. Zo'n warme politica zie ik graag aan de kop van GroenLinks in Europa staan!"

Tof Thissen, fractievoorzitter Eerste Kamer:

"De leegte die Kathalijne en Joost achterlaten in het Europees Parlement, vraagt om een kanjer als lijsttrekker met politieke ervaring en brede deskundigheid. In mijn ogen voldoet Tineke in zeer ruime mate aan die verwachtingen. Tineke is een door de wol geverfde GroenLinkser, die het politieke handwerk uitstekend beheerst. Ze kent de belangrijkste politieke niveaus van binnen uit en weet draagvlak te creëren voor haar voorstellen, ook uit onverwachte hoek. Ze is een sterke strateeg die heel precies toewerkt naar GroenLinkse resultaten. Naast haar specifieke kennis, is ze vertrouwd met alle discussies die in Europa spelen, en heeft ze een visie die de idealen van onze partij verder brengt. En bovenal: Tineke sprankelt: ze heeft een aanstekelijk enthousiasme, en weet als geen ander de brug te slaan van Brussel naar alle plaatsen in Nederland. Ze snapt wat media nodig hebben om haar geluid over het voetlicht te brengen."