Politiek Café: Barry Madlener (PVV) en Thijs Berman (PvdA), Brussel

Atomium in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 17 november 2009 19:00
plaats Brussel
aanwezigen M. (Thijs) Berman i, B. (Barry) Madlener i e.a.
organisatie Politiek café

“De Grenzen van Europa”, dat is het motto van een Politiek Café waarbij twee heren de degens kruisen die er over veel onderwerpen waarschijnlijk uiteenlopende visies op na houden. De Europese lijsttrekkers van de PVV en PvdA, Barry Madlener (foto links) en Thijs Berman (foto rechts), praten dan over de koers van Europa. Het Politiek Café Brussel is op dinsdag 17 november in Café Dépôt, August Ortsstraat 32, en begint om 19.00 uur.

Onder het motto “De Grenzen van Europa” wordt letterlijk gesproken over de grenzen en de mogelijke uitbreiding van de Europese Unie met Turkije. Ook komen vragen aan de orde als: meer of minder Brussel, meer of minder Nederlands belang, wat betekent het nieuwe Verdrag en is een eventuele CDA dubbel-transfer (Commissie en Raad) winst voor Nederland en de EU?

Achtergrond van deze discussie is dat in het nieuwe Europees Parlement ook de Nederlandse delegatie radicaal is omgegooid: de Partij voor de Vrijheid (PVV) kwam vanuit het niets binnen met 4 zetels (en 5 als het Lissabonverdrag wordt aangenomen). De PvdA is 4 van haar 7 zetels kwijt...

Het contrast tussen beide partijen en hun lijsttrekkers kan haast niet groter of is dit schijn? Wat zijn Madlener’s eerste indrukken en wat doet de PVV eigenlijk in het Europees Parlement? Hoe gaat Berman de PvdA weer op de kaart zetten en belt Wouter nog wel eens op?

Uiteraard is er zoals altijd ruim gelegenheid voor reacties en vragen uit het publiek.

Het wordt zeker een interessante avond. Na afloop is er natuurlijk de borrel om wat informeler na te praten.

 

1.

Meer over...